EDIFICIU DE NIVEL EUROPEAN

Distribuie pe:

Localitatea Delenii, aparţinând de comuna Băgaciu, primar Ioan Aldea, s-a aflat sâmbătă, 14 aprilie 2018, într-o zi de mare sărbătoare. Este vorba de inaugurarea Căminului Cultural „G. Pataki Etelka" care a fost construit în baza unui proiect câştigat de la Compania Naţională de Investiţii. Acesta este dotat, la nivel european, cu tot ceea ce este nevoie astfel încât locuitorii satului Delenii se pot mândri.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă, săvârşită în limba română, de către preoţii Alexandru Ostafie şi Silviu Jeleriu, şi în limba maghiară, de către preotul unitarian Jenei Laszlo. După acest moment, preotul Silviu Jeleriu a rostit un scurt cuvânt: „Mulţumim lui Dumnezeu că ne-a dăruit această zi, când am inaugurat această frumoasă clădire. Să ne bucurăm de ea şi, de azi înainte, aici se vor desfăşura diferite activităţi, iar ziua de azi, 14 aprilie 2018, să rămână în sufletele noastre ca o zi de binecuvântare".

În încheiere, edilul-şef al localităţii Băgaciu, Ioan Aldea, adresându-se celor prezenţi, după o scurtă istorie a acestui lăcaş de cultură spunea:

„Ţin să mulţumesc tuturor celor prezenţi, în primul rând colegilor mei primari Ioan Lupu (judeţul Sibiu), Vasile Moraru (Cucerdea), Bolog Elemer (Găneşti) care au răspuns invitaţiei noastre, mulţumesc Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul" din Târgu-Mureş, mulţumesc celor din conducerea şcolilor. Să ne întâlnim sănătoşi şi să avem parte numai de bucurii".

După ce Lengyel Ildiko a anunţat programul artistic, pe scenă au urcat Teodora Narcisa şi Teodor Ţogorean, care au interpretat câteva, frumoase, cântece populare româneşti. Apoi, pe scenă, au evoluat artiştii de la secţia maghiară a Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul", care au adus în faţa participanţilor, frumoase cântece şi dansuri populare maghiare, gândite de cei doi coregrafi. Prestaţia artiştilor a fost răsplătită cu îndelungi aplauze de către spectatorii prezenţi.

La eveniment au participat, pe lângă primarii invitaţi, viceprimarul localităţii Băgaciu, Balázs Jozsef Attila, împreună cu consilierii locali, cărora, edilul-şef le-a mulţumit.

A fost o zi de mare trăire sufletească pentru cei care locuiesc în satul Delenii pentru că, din acest moment, şi ei au unde să se întâlnească cu diferite ocazii.

Îi mulţumesc primarului, pentru invitaţia lansată, pentru că am avut ocazia sa văd o clădire de nivel european.

 

Lasă un comentariu