Miting pentru susţinerea familiei tradiţionale!

Distribuie pe:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că social-democraţii vor organiza, luna viitoare, un miting de amploare, în Bucureşti, pentru susţinerea familiei tradiţionale (sursa: Agerpres). Se ştie că, în luna mai 2017, Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, care prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie", semnată de trei milioane de cetăţeni.

Această iniţiativă trebuie adoptată şi de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind nevoie de un referendum.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declară că trebuie organizat un referendum pe tema redefinirii familiei, în Constituţie: „Eu rămân la convingerea că nu putem să neglijăm trei milioane de semnături ale cetăţenilor români pe această problemă. Trebuie să organizăm un referendum (…) În ceea ce priveşte mitingul, nu am să fac comentarii. Este o decizie a partenerilor noştri de coaliţie, a PSD, şi cred că a da posibilitatea cetăţenilor să-şi manifeste opţiunile nu poate fi un lucru criticabil".

Ciudat! La 14 martie a.c., preşedintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului reexaminarea legii pentru modificarea şi completarea legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Oare pentru el, preşedintele României, cele peste trei milioane de semnături nu contează?

Lasă un comentariu