Grădina de lângă casă - Îngrijirea citricelor

Distribuie pe:

Plantele, originare din teritoriul Mării Mediterane, se pot cultiva pe balcoane, terase, chiar şi în grădina de lângă casă. Leandru, dafinul, măslinul, bananierul, rodia asigură o atmosferă plăcută, iar lămâiul, mandarinul, portocalul, oferă un parfum de citrice. Fiind sensibile la ger, aceste plante tropicale şi subtropicale trebuie protejate pe timpul iernii.

Pentru citrice este necesar să oferim o temperatură de plus 10 grade pe timpul iernii, vara soare şi căldură, multă lumină, fiindcă înfloresc din februarie până în aprilie, fructele încep să apară din aprilie-mai.

Citricele, fiind plante care rodesc, au nevoie de cantităţi însemnate de substanţe nutritive. Cele cultivate în ghiveci necesită o fertilizare continuă şi pământ special pentru citrice.

Toamna se tund pentru a nu creşte prea mari, lăstarii să nu fie prea lungi, iar în următorul an să poată susţine confortabil fructele. Iarna se păstrează într-o încăpere cu temperatură de 10-12 grade C, în loc luminat, în garaj, hol. Udările se fac mai rar.

Lasă un comentariu