O săptămână „incendiară" ZILELE SÂNGEORZENE 2018!

Distribuie pe:

Sunt în plină desfăşurare „Zilele Sângeorzene 2018", organizate de Primăria şi Consiliul local al comunei „megieşe".

Manifestarea, una de invidiat, datorită varietăţii, bogăţiei şi complexităţii evenimentelor pe care le cuprinde, se adresează tuturor categoriilor de vârstă şi sociale, îmbinând, cum s-ar spune, utilul cu plăcutul. Practic, timp de o săptămână, sângeorzenii, cu mic cu mare, n-au timp… să se plângă de lipsă de activităţi dintre cele mai diverse: muzică, sport, cultură, concursuri de literatură, dans, activităţi creative, sculptură în lemn, concurs de pescuit, spectacole de muzică populară şi clasică, concert de fanfară, jocuri de dibăcie, expoziţii foto, câte şi mai câte… inclusiv începerea lucrărilor de modernizare a străzii Agricultorilor - zona industrială - şi de reabilitare a Castelului Mariaffi din localitate, cu participarea membrilor comunităţii.

„Zilele…" au debutat, în forţă, miercuri 18 aprilie, cu Maratonul „Sf. Gheorghe" pentru elevi, iar în după-amiaza aceleiaşi zile, în incinta Căminului cultural, fotoreporterul nostru a surprins momente emoţionante, la „Întâlnirea vârstnicilor", care au fost „răsfăţaţi", printre altele, cu spectacole oferite de cei mai tineri dansatori din zonă. Întâlnirea dintre generaţii - arc peste timp - a continuat joi dimineaţă, printr-o vizită la cea mai tânără şi la cea mai vârstnică persoană din comună, dar şi cu „porţi deschise" la Creşa „Îngeraşul". Seara, la Parohia catolică, a avut loc lansarea de carte a profesoarei Irina Moldovan.

Vineri, 20 aprilie (când a avut loc deschiderea festivă a „Zilelor…"), copiii s-au întrecut în meciuri de fotbal, handbal şi ciclism. Programul zilei a mai cuprins festivitatea depunerii de coroane la statuia Sfântul Gheorghe, în centrul comunei, urmată de un bogat program de muzică şi dansuri populare româneşti, maghiare şi romanes. Momente „forte": concertele susţinute de Andreea Bălan (Bucureşti), respectiv Peter Szabo Szilvia (NOX) - Ungaria.

Sâmbătă, 21 aprilie, au loc: premierea elevilor Şcolii Gimnaziale „Sf. Gheorghe" participanţi la concursuri judeţene sau naţionale şi spectacole susţinute de elevi şi „grădiniţaşi" din comună. Totodată, la cortul Caritas, cetăţenii vor avea posibilitatea de a-şi măsura tensiunea arterială şi de a primi sfaturi pentru sănătate. Concertele susţinute pe scena din centrul localităţii vor fi susţinute de Brigitte Band (Cluj-Napoca), Dolly Roll (Budapesta) şi… şi… HOLOGRAF! O petrecere în aer liber (DJ Pal Tiberiu) şi un foc de artificii vor încheia programul.

…Care va fi reluat duminică, 22 aprilie, cu jocuri de dibăcie (Cortul Caritas), urmate de un concert de muzică clasică susţinut de trupa „Triola" din localitate. În curtea şcolii, va fi organizată o…. duminică pentru familii. Urmează Mickey, Minnie şi Minion - dansul mascotelor PUCU PUCUDEL, un spectacol de jonglerii susţinut de actorul Ruszuly Ervin, dansuri de societate în interpretarea trupei de dans „Fantasy" din Târgu-Mureş, street-dance cu trupa „Blessed" din Sângeorgiu de Mureş, un concert de muzică de laudă al formaţiei carismatice „Sămânţa vieţii" (Târgu-Mureş). Nici duminică nu vor lipsi concertele: vor evolua trupele „Manna" şi „Jubilate Deo" din localitate, dar şi MISTER NICU (Cluj-Napoca) şi LIBAVONAT (Ungaria). Seara se încheie cu un spectacol incendiar: jonglerii de foc, cu echipa „Firedream" din Mediaş.

Luni 23 aprilie, la Biserica ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe va fi oficiată o slujbă religioasă, iar la Parohia catolică va avea loc un concurs de cântece populare pentru copii. Seara, tinerii TTEST se vor reuni la Căminul cultural.

Marţi, 24 aprilie, sunt programate: lansarea cărţii „Sângeorgiu de Mureş, vol. XVI - 2, Oameni şi fapte", autor Ilarie Opriş; prezentarea ziarului „Cronică sângeorzană - 2018, precum şi o expoziţie de icoane a pictorilor sângeorzeni.

Miercuri, 25 aprilie, va avea loc festivitatea de premiere - Concursul judeţean de creativitate literară „Emoţiile Primăverii" - prof. Gabriela Buta, Biblioteca Şcolii Gimnaziale Sf. Gheorghe.

Să mai notăm, în fine, că în perioada 20-22 aprilie, este târg de artă meşteşugărească în centrul comunei, iar în curtea Castelului este organizat un parc de joacă - tobogan uriaş, trambulină, maşinuţe, trenuleţ, baloane în apă, jonglerii, sculpturi în lemn, iar la cortul Pucu-Pucudel, datorită sprijinului Primăriei, se fac, gratuit, modelări de baloane şi picturi pe faţă, copiii având posibilitatea de a face poze cu mascotele preferate.

Pe toată durata manifestării, funcţionează camere video de supraveghere, fiind asigurat serviciul permanent de patrulare (Poliţie, Jandarmerie, Poliţia Locală, BS Guarding) şi au loc restricţii de circulaţie, iar în centrul comunei şi pe o porţiune din strada Tofalău, circulaţia este interzisă în totalitate.

Cu scuzele de rigoare, dacă am omis puncte şi nume din program, nu putem decât să exclamăm: Jos pălăria, domnule primar Sofalvi Sandor, felicitări consilierilor locali, distracţie plăcută, dragi vecini sângeorzeni!

 

Lasă un comentariu