Concurs de orientare turistică

Distribuie pe:

La Ibăneşti, pe platoul Fâncel, într-un cadru superb de primăvară, s-a desfăşurat Concursul de Orientare Turistică, coordonat de Casa de Cultură a Studenţilor Mureş.

La cea de-a VIII-a ediţie, ce a avut loc la mijlocul acestei luni, au participat 52 de concurenţi (studenţi de la Universitatea ,,Petru Maior", Universitatea de Medicină şi Farmacie, Universitatea ,,Dimitie Cantemir", precum şi de la Universitatea de Artă şi Teatru din Tg.-Mureş), plini de energie şi voie bună.

,,Concursul a avut o organizare bună şi totul a mers ca pe roate, fără incidente neplăcute, în afară de puţin noroi pe încălţămintea şi pantalonii celor mai încăpăţânaţi, cărora nimic nu le-a stat în cale. Anul viitor ne propunem să schimbăm traseele şi, probabil, vom ridica gradul de dificultate al acestora", spunea Daniela Nădăşan, referent cultural la Casa de Cultură a Studenţilor Tg.-Mureş. Domnia sa adăuga şi că la această ediţie s-au depăşit recordurile de timp de anul trecut. Traseul destinat studenţilor a fost parcurs în 17 minute şi 35 de secunde, iar traseul juniorilor a fost parcurs în 12 minute şi 34 de secunde (comparativ cu un timp de aproape 22 minute la studenţi şi aproape 16 minute la juniori).

În perioada când a avut loc jurizarea, concurenţii s-au relaxat cu cântece la chitară, jocuri cu mingea şi alte activităţi distractive.

Rezultatele obţinute

Proba competiţiei a constat în parcurgerea unui traseu marcat, dintr-o zonă împădurită. Concurenţii au beneficiat, încă de la început, de instructaj de specialitate. De asemenea, au primit din partea organizatorilor, hărţi pentru orientare cu zona traseului. Traseul marcat a avut un număr fix de posturi, obligatorii de atins. Departajarea s-a făcut în funcţie de numărul de posturi descoperite şi a timpului obţinut.

Câştigătorii din acest an, la Categoria Juniori: locul I - Fărcaş Alexandru; locul II - Lăcătuş Bogdan şi locul III - Fărcaş Ioana.

La Categoria Studenţi, pe locul I s-a clasat Ogrean Florin; locul II - Pânzariu Mădălina - Andreea, iar pe locul III - Bercheşan Vlad - Răzvan.

S-au oferit premii constând în diplome şi diverse obiecte şi articole sportive. Toţi au primit diplome de participare.

 

Lasă un comentariu