Viaţa, şcoala şi... geologia

Distribuie pe:

„Viaţa şi moartea nu sunt rodul întâmplării, al unui concept abstract în spatele căruia omul se ascunde. Am fost agnostic în tinereţe, până am înţeles mai târziu că trebuie să aleg între Dumnezeu şi destin. Am urmat preceptele morale pe care familia mi le-a inoculat, gândindu-mă că ar putea fi de ajuns să trăiesc o viaţă liniştită".

Andrea Bocelli (1958 - ), tenor italian de muzică pop şi cântăreţ de operă. A înregistrat treisprezece albume de studio, atât de muzică clasică, cât şi pop, alte două compilaţii cu cele mai bune cântece şi opt albume de operă înregistrate, toate acestea fiind vândute în peste 75 de milioane de exemplare la nivel mondial. Născut cu o formă de glaucom, Andrea Bocelli a orbit total la vârsta de 12 ani, după un accident în timpul unui joc de fotbal. Recunoscut ca unul din cei mai populari muzicieni italieni şi cântăreţ de muzică clasică din lume. A fost decorat în 2006, cu Ordinul Naţional de Merit al Republicii Italiene, în Grad de Mare Ofiţer, iar la data de 2 martie 2010, a primit o stea pe Hollyood Walk of Fame pentru contribuţiile sale în domeniul teatrului. La vârsta de 6 ani, a început să ia lecţii de pian, flaut, iar mai târziu de trompetă, trombon, harpă, chitară, tobe şi saxofon. A studiat Dreptul la Universitatea din Pisa. După ce a obţinut titlul de Doctor în Avocatură, a lucrat ca avocat la curtea de justiţie, din Pisa. Pentru a se întreţine, a cântat seara în baruri. În 1992, el a urmat o clasă de maeştri cu tenorul italian Franco Corelli.

În anul 1994, a câştigat Festivalul de la San Remo. În anul 1998, a intrat şi pe piaţa americană, fiind ales de revista People ca fiind unul din cei mai frumoşi 50 oameni din lume. Celine Dion, faimoasa cântăreaţă, a făcut următoarea declaraţie: „DACĂ DUMNEZEU AR FI FOST CÂNTĂREŢ, SIGUR AR FI AVUT VOCEA LUI ANDREA BOCELLI".

***

PĂSTRAŢI RELIGIA ÎN ŞCOALĂ, SĂ AIBĂ PRUNCII-UN DUMNEZEU.

NU ASCULTAŢI FILOSOFII DEŞARTE, ALE VREUNUI FILOSOF ATEU...

LUPTÂND PRIN POST ŞI RUGĂCIUNE, LA CER SĂ CEREM AJUTOR

ŞI BINECUVÂNTAREA SACRĂ, PESTE ŞCOALĂ ŞI POPOR!

Paulian Buicescu - „profesor", Movileni-Olt, membru L.S.R. filiala Olt şi U.Z.P., licenţiat în Turism, Geografie şi Teologie. A urmat un curs postuniversitar de Psiho-pedagogie şi a absolvit un Masterat în studii Biblice sistematice. A colaborat la foarte multe reviste. O parte din poeziile sale se regăsesc în diferite antologii. Este creştin ortodox practicant şi face parte din Mişcarea Religioasă „Oastea Domnului", care fiinţează cu Binecuvântarea şi purtarea de grijă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

***

„GEOLOGIA NU A AJUNS ÎN ZILELE NOASTRE, DECÂT SĂ MODERNIZEZE DOVEZILE CLASICE ALE EXISTENŢEI LUI DUMNEZEU".

Barrais (1851-1939), geolog şi naturalist francez

P.S. „Oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are, nu poate să fie ucenicul meu. Bună este sarea, dar dacă şi sarea se va strica cu ce va fi dreasă? Nici în pământ, nici în gunoi nu este de folos, ci o aruncă afară. Cine are urechi de auzit să audă" (Luca 14, 33-35).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu