SURSA SCLEROZEI MULTIPLE, O TOXINĂ CARE SE GĂSEŞTE LA OI

Distribuie pe:

Oamenii britanici de ştiinţă de la Universitatea din Exeter, citaţi de descopera.ro, susţin că expunerea la o toxină care se găseşte în oi ar putea duce la apariţia sclerozei multiple (o afecţiune inflamatorie neurologică, ce implică sistemul nervos central, în mod special creierul, măduva spinării şi nervii optici, provocând scăderea forţei musculare şi tulburări de coordonare, tulburări de vedere şi de echilibru, alterări ale sensibilităţii şi ale funcţiilor mentale).

„În cadrul cercetării noastre, am descoperit că aproape jumătate dintre britanicii diagnosticaţi cu această boală au fost infectaţi cu această toxină la un moment dat. Este vorba despre toxina epsilon, care este produsă în organismul oilor de bacteria numita Clostridium Perfringens. Însă, toxina se poate afla şi în sol.

La studiu, au participat 250 de persoane, dintre care jumătate cu acest diagnostic. Dintre cei care sufereau de scleroză multiplă, aproape jumătate prezentau anticorpi pentru toxina epsilon, ceea ce înseamnă că aceasta se aflase la un moment dat în organismul lor, din moment ce sistemul imunitar reacţionase.

Dintre cei care nu sufereau de boala inflamatorie a sistemului nervos central, doar 16% aveau anticorpi pentru toxină, ceea ce demonstrează că există o legătură între toxina epsilon şi scleroza multiplă.

Deşi a fost recunoscută ca boală încă din anul 1860, nu se ştie nici acum care sunt cauzele apariţiei sclerozei multiple. Multă vreme s-a crezut că are drept cauză lipsa vitaminei D, pentru că tindea să apară mai ales în ţările nordice, cu puţin soare. Însă, la fel de adevărat este şi faptul că scleroza multiplă tinde să apară şi în ţările în care sunt crescute multe oi.

Din fericire, consumul de carne de miel sau de oaie nu prezintă niciun pericol, pentru că toxina este distrusă prin gătire.

În momentul în care toxina ajunge în organismul omului, acesta reacţionează exagerat pentru a o anihila, ajungând să atace şi celule sănătoase.

Dacă, într-adevăr, această toxină este cauza bolii, atunci va apărea pe piaţă şi un vaccin care să o prevină", afirmă cercetătorii britanici. 

Lasă un comentariu