La cerere, FEMEILE AR PUTEA MUNCI PÂNĂ LA 65 DE ANI

Distribuie pe:

Vârsta de pensionare a femeilor s-ar putea extinde, la cerere, până la vârsta de 65 de ani, potrivit unui proiect de modificare şi completare a art. 53 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Propunerea de modificare a vârstei de pensionare pentru femei vine în contextul în care multe femei care au ajuns la vârsta legală de pensionare şi au îndeplinit şi stagiul minim de cotizare şi-ar dori să rămână în continuare în activitate, fără să iasă efectiv la pensie.

Această situaţie este întâlnită de cele mai multe ori în cazul cadrelor medicale sau al celor didactice, care sunt nevoite să se pensioneze la atingerea vârstei legale de pensionare, chiar dacă îndeplinesc toate criteriile pentru a mai profesa.

Deocamdată proiectul care ar da posibilitatea femeilor să se pensioneze la 65 de ani este în dezbatere parlamentară, însă un alt proiect, care vizează doar vârsta de pensionare a medicilor şi stabileşte că aceştia se pot pensiona, indiferent de sex, la vârsta de 67 de ani, mai trebuie doar promulgat de preşedintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un comentariu