Cine se scoală de dimineaţă... ROMÂNII SUNT CEI MAI MATINALI EUROPENI!

Distribuie pe:

Un sondaj numit „Trăind în Europa, 2018", realizat de E.ON şi Kantar EMNID, prin chestionarea a 10.000 de persoane din Franţa, Danemarca, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia şi Ungaria, a clasat românii pe primul loc!

Spre lauda lor, de această dată, românii sunt consideraţi cei mai matinali şi cei mai plini de energie, la primele ore ale zilei.

„Aproape jumătate dintre români (40%) spun că se simt plini de energie, imediat după ce s-au trezit, şi că vor să îşi înceapă deîndată activitatea. Ei sunt urmaţi de francezi (29%), în timp ce nemţii sau cehii nu vor decât să se întoarcă în pat.

Astfel, mai bine de jumătate dintre germani nu îşi doresc altceva dimineaţa decât să se întoarcă în pat şi să poată adormi la loc. În plus, o treime dintre ei nici nu vor să vorbească sau să li se vorbească în prima oră de la trezire. Germania, împreună cu Suedia (17 procente fiecare), cât şi Marea Britanie şi Republica Cehă (16 procente fiecare) sunt ultimele la acest capitol.

Dimpotrivă, un sfert dintre români susţin chiar că au cel mai bun randament dimineaţa devreme, în timp ce doar 19% recunosc că sunt morocănoşi la prima oră. Şi turcii sunt persoane matinale şi productive, doar 18% dintre aceştia declarând că se consideră persoane nocturne.

La polul opus, suedezii au cel mai bun randament al muncii pe timp de seară (23%), în timp ce doar 10 la sută dintre români afirmă că sunt ceva mai productivi seara, iar în ceea ce priveşte eficienţa la orele târzii, procentajul românilor energici scade până la 5%", se arată în studiul citat de mediafax.ro.

Lasă un comentariu