,,AEROPORTUL TRANSILVANIA" - PRIORITATEA CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

În cadrul ședinței ordinare, din 26 aprilie, a.c., consilierii județeni au aprobat proiectul pentru rectificarea bugetului anului 2018, al județului Mureș. Valoarea aprobată la capitolul venituri este de 699.407.000 lei, iar la capitolul cheltuieli fiind de 776.412.000 lei.

Cele mai importante sume alocate din buget sunt pentru finalizarea lucrărilor la R.A. Aeroportul Transilvania Târgu-Mureș. Astfel, se suplimentează bugetul împrumutului intern, cu suma de 5.354.000 lei.

„Elementele principale la modificarea bugetului, au fost în primul rând, cuprinderea în cadrul cheltuielilor a valorilor de la „diverse și neprevăzute" la dezvoltarea Aeroportului Transilvania. Cel mai important element din cadrul acestei modificări, este cuprinderea a 5.354.000 lei suplimentar, necesari pentru „diverse și neprevăzute" la Aeroportul Transilvania. Aceasta este suma totală, deci nu înseamnă că avem nevoie de această sumă, dar, apropiindu-te de finalizarea lucrărilor la Aeroportul Transilvania, în cazul în care vor exista, se vor ivi anumite probleme pe care va trebui să le tratăm, să avem poziție bugetară. În acest caz, să putem să acoperim, să putem să încheiem acte pentru execuția acestor tipuri de lucrări. Totodată, sunt câteva modificări mai mărunte, de exemplu reabilitarea unui tronson de drum Târgu-Mureș - Sărățeni, limită județ Harghita, unde, în cadrul măsurătorilor topografice executate s-a observat că drumul este mai lung decât a fost precizat înainte, și aici trebuia suplimentat contractul cu această valoare de 16.000 lei. Totodată, este suplimentat cu 5.000 lei pentru îmbrăcăminte ușoară rutieră Mureni-Archita, unde, la actualizarea studiului de fezabilitate avem nevoie de o suplimentare de fonduri. În rest, sunt anumite modificări în cadrul bugetelor instituțiilor, cum este la Muzeul Județean, Spitalul Clinic Județean." - a declarat președintele Consiliului Județean Mureș.

Tot în cadrul ședinței, la proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei și statului de funcții ale Regiei Autonome ,, Aeroportul Transilvania" Târgu-Mureș, 9 consilieri de la PNL, au votat împotrivă. În acest context, dl Péter Ferenc președintele Consiliului Județean Mureș, a afirmat:

,,În acest moment avem un Consiliu de Administrație al Aeroportului Transilvania, pe care l-am votat și noi, Consiliul Județean. Eu cred că ei au responsabilitatea ca în această Regie Autonomă lucrurile să meargă bine și să aibă rezultatele pe care le-am cerut (...) Ei au venit cu o propunere de modificare de organigramă, prin care reorganizează anumite direcții și au venit cu această propunere. Aeroportul Transilvania avea o direcție economică de 12 persoane, considerând că nu este oportun să aibă o direcție economică atât de mare și sunt de părere că sunt o mulțime de servicii pe care trebuie să le creeze în cadrul aeroportului, venind astfel, cu o organigramă nouă. Această organigramă a fost analizată de către direcțiile de specialitate din cadrul Consiliul Județean Mureș, au fost declarate legale și sunt bine alcătuite. Atât direcția economică, cât și direcția juridică a verificat aceste documente, au fost analizate de comisiile de specialitate din cadrul Consiliului Județean, și în așa fel s-a supus aprobării, la care 9 consilieri au considerat că nu este oportună modificarea organigramei și au votat împotrivă. Eu întotdeauna am încredere în Consiliul de Administrație, în managerul care a fost desemnat de către Consiliul Județean și, în așa fel, în primul și în primul rând, contez pe părerea celor care lucrează cu această echipă. Ca să le putem oferi posibilitatea să aibă rezultate, atunci el trebuie să-și creeze echipa și el are dreptul să vină cu astfel de propuneri" - a precizat dl Péter Ferenc președintele Consiliului Județean Mureș.

Lasă un comentariu