DREPT LA REPLICĂ

Distribuie pe:

Către Cuvântul liber

Vă transmitem protestul nostru față de minciunile și acuzele nefondate la adresa președintelui asociației de proprietari și a altor persoane (administrator, cenzor etc.) inserate în pagina „Cuvântul liber vă aparține", din data de 24.04.2018.

Lecturând amplul material găzduit cu atâta generozitate de ziarul dvs., constatăm că în ce o privește pe semnatara respectivului articol, Nesimțirea nu are limite! Totuși, nu înțelegem cum, chiar și un ziarist ar putea să-l suspecteze pe respectivul personaj, de bună credință. Ori sunt cunoscute, poate mai puțin la ziarul dvs., în toate instituțiile locale, și nu numai, din zona administrației și judiciară, nenumăratele demersuri „împănate" cu acuze și atacuri la persoană, inițiate de acest personaj.

Conducerea Asociației de proprietari 6 a luat act de „celebrul" articol din cotidianul „Cuvântul liber" cu precizarea că articolul de la un capăt la altul aduce jigniri, irealități, minciuni și falsuri care nu corespund adevărului. Nu ne miră faptul că avem de-a face cu un reclamangiu notoriu dominat de ură și răzbunare.

Înainte de a ne opri asupra conținutului articolului, dorim să amintim două aspecte:

- Autoarea articolului nu amintește de disconfortul pe care l-a produs locatarilor din blocul D 11, prin faptul că, furnizorul serviciului de apă-canal a debranșat întregul condominiu, de mai multe ori, întrucât aceasta nu a plătit, ani la rând, costurile aferente acestui serviciu!

- De asemenea, deși la solicitarea proprietarilor de apartamente din bloc, s-au făcut demersuri pentru înscrierea în programul de reabilitare termică, această solicitare nu a putut fi promovată datorită opoziției acesteia. Astfel, s-a produs o stare de nemulțumire, întrucât locatarii din acest bloc nu au putut beneficia de executarea lucrărilor de intervenție și de avantajele de cofinanțare din fonduri publice a acestora!

Informăm cititorii că acest personaj sinistru a fost președintele asociației de proprietari 6 în anul 2000, iar după scandaluri repetate, a fost convocată adunarea generală extraordinară, fiind schimbată, „incredibil, dar adevărat", de la data schimbării acesteia nu a mai achitat cheltuielile lunare, acumulând sume importante. Primul proces s-a încheiat în anul 2004, motiv pentru care a fost executată silit, cu suma de 38.000 lei. Urmează alte 4 procese cu sentințe favorabile asociației. Este important de reținut că la fiecare ședință a recuzat în permanență judecătorii, iar ulterior s-a adresat tribunalului în recurs. Rezultatul final, după 16 ani de judecată, a fost, după cum este normal să se întâmple - vânzarea apartamentului de către executorul judecătoresc. Fără a intra în detalii, precizăm că fiecare proces a durat 3-4 ani, singurul motiv fiind acela de tărăgănare și amânare a sentințelor fără argumente solide. În repetate rânduri, la toate instanțele de judecată invocă faptul că Oprea Alexandru nu este președintele legal, solicitând documente care dovedeau de fiecare dată contrariul. Pe parcursul acestor procese, afirmă că administratorul Baciu Avram nu are atestat legal emis de primăria Târgu-Mureș, iar Szasz Emeric - censor, nu a fost numit legal și nu are calificare corespunzătoare, deși deține atestat de expert. Din aceste motive l-a reclamat la corpul experților. În acest interval de timp face nenumărate reclamații penale pentru abuzuri la organele de Poliție. Văzând că nu i se dă satisfacție, continuă cu reclamațiile la Finanțele Publice, Primărie etc. - invocând de fiecare dată motive puerile. Dată fiind această situație, a reclamat conducerea asociației la Procuratura Generală. Fiind pusă în situații penibile, începe să trimită articole defăimătoare la cotidianul „Justițiarul" din Sibiu, și la „Cuvântul liber", folosind un vocabular suburban la adresa conducerii asociației. Este important de reținut că, după ce aceste două publicații s-au sesizat că reclamațiile sunt aberante și neîntemeiate, au refuzat să-i mai publice articolele. Stimați cititori, este interesant ca această individă lipsită de elementarul bun-simț nu a înțeles că orice cetățean al României are drepturi, dar și obligații. Mai precizăm că președintele asociației a fost chemat la mai multe instanțe, la sesizările acesteia, de circa 20-30 ori/an. Tupeul, lipsa de bun-simț culminează cu sesizarea la DNA a conducerii asociației, în anul 2018, acuzând că aceasta a beneficiat de sentințe favorabile întrucât a mituit judecătorii.

Apreciem implicarea ziarului dvs. în abordarea aspectelor sociale, inclusiv în relevarea unor disfuncționalități din activitatea asociațiilor de proprietari. Dar, în cazul de față, prin titrarea chiar în titlul articolului, cu majuscule „CUM SE FURĂ UN IMOBIL", rezultatul este nu informarea opiniei publice, ci o autentică dezinformare deși, chiar datele inserate în articol relevă că, în fapt, este vorba de o vânzare a apartamentului în urma unei succesiuni de demersuri administrative și juridice legale, demersuri care au solicitat resurse umane și financiare semnificative.

În speranța că, pe viitor, înainte de a publica date și informații privind activitatea asociației noastre, veți face chiar și o verificare minimală, vă dorim numai de bine.

Lasă un comentariu