România, pe un trist loc întâi în UE la accidentele mortale de muncă...

Distribuie pe:

Potrivit datelor Eurostat (Institutul European de Statistică), România se află pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce privește accidentele mortale de muncă, pe parcursul anului 2017, înregistrând 7,5 accidente mortale la 100.000 de locuitori.

„Accidentele mortale de muncă sunt definite drept cele care duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului. În termeni mai generali, un accident la locul de muncă este definit ca un eveniment ce duce la vătămarea fizică sau psihică a persoanei în cauză.

În statele membre ale UE, cele mai scăzute rate de incidență au fost înregistrate în Țările de Jos (0,8 la 100.000 de lucrători), în Suedia (1,2), în Germania (1,3), în Danemarca (1,4), în Cipru (1,5) și în Regatul Unit (1,6), în timp ce, la polul opus, se află România - cu cele mai mari rate de incidență (7,5), urmată de Portugalia (4,6), Luxemburg (4,4), Bulgaria și Lituania (cu câte 4,3).

De exemplu, în anul 2015, în Uniunea Europeană, au fost înregistrate 3.497 de accidente mortale la locul de muncă, acest lucru însemnând o rată standardizată de incidență de 2,4 accidente mortale la 100.000 de lucrători.

Numărul accidentelor într-un anumit an este legat, într-o oarecare măsură, de nivelul general al activității economice a unei țări și de numărul total de persoane angajate în economia sa", arată raportul Eurostat.

Recentul raport a fost publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței și Sănătății la Locul de Muncă, o campanie internațională anuală de promovare a muncii sigure, sănătoase și decente, ce are loc în 28 aprilie.

Lasă un comentariu