Nepăsarea ucide Un caz de excepție!

Distribuie pe:

Lebedele de vară aterizate pe un batal plin de reziduuri petroliere la Suplacu de Barcău constituie, poate, unul dintre cele mai grele cazuri de salvare și reabilitare pe care Centrul de Reabilitare a Animalelor Sălbatice l-a avut de-a lungul anilor. Din păcate, eforturile noastre nu au putut salva trei dintre pui, însă ne păstrăm speranța în cadrul unui pronostic  rezervat, deoarece lebedele au sosit la Târgu-Mureș într-o stare extrem de proastă.

Păsările au ajuns în grija Grupului Milvus datorită intervenției prompte a ISU, Gărzii de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Oradea. Lebedele, total acoperite de ulei, au fost salvate cu greutate, deoarece, temătoare, încercau să se îndepărteze de oameni.

O echipă Milvus aflată în zona Oradea a preluat păsările și le-a transportat de urgență la Târgu-Mureș, unde, cu ajutorul Asociației Vets4Wild am depus toate eforturile omenești pentru a acorda primul ajutor. Acoperite total de ulei, am încercat să utilizăm mai multe formule de spălare pentru a îndepărta cât mai repede reziduurile, fără să știm câtă substanță nocivă au ingerat!

Cele trei lebede rămase sunt sub supraveghere constantă și cel mai probabil vor rămâne în grija noastră pentru mult timp!

Pentru a vă face o idee despre amploarea dezastrului, iată cum arată o lebădă de vară și, iată, din păcate, cum arată lebedele salvate la Suplacu de Barcău

Lasă un comentariu