Poliția, durerea și... biblia

Distribuie pe:

„Toată strădania poliției de a face mulțimile să respecte legile statului e zadarnică dacă în popor nu se întărește voința și hotărârea de a asculta autoritatea. Dar o astfel de voință nu poate fi forțată de guvern, ci, după părerea mea, numai de RELIGIE. Nu este de ajuns numai luminarea rațiunii. Înmulțirea cunoștințelor științifice, ce e drept, ajută la lucrarea binelui, dar NU stârpește răul. Un progres bazat pe rațiune va face rătăcirile noastre mai rele. NU CUNOSC UN ALT IZVOR DE PUTERE MORALĂ ÎN AFARĂ DE CEL PE CARE-L ASIGURĂ RELIGIA. Nu există sistem pedagogic, nici o formă de guvernământ care să nu eșueze. Izbăvirea (victoria) rezultă din jertfă, iar JERTFA ESTE ESENȚA RELIGIEI CREȘTINE".

Franklin Roosevelt (1882-1945), cel de-al 32-lea președinte S.U.A. (1933-1945). S-a remarcat ca fiind una din principalele figuri politice ale secolului al XX-lea pe plan național cât și internațional, care a contribuit esențial la depășirea crizei economice mondiale și la înfrângerea Germaniei Naziste în perioda celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea este singurul președinte din istoria Statelor Unite care a fost instituit în funcție pentru patru mandate consecutiv.

***

„Și chiar dacă vei fi rănit, să accepți durerea ca pe un dar divin. Pentru că acolo unde nu iubește omul, iubește Dumnezeu și, dacă nu renunți niciodată la iubire, nici Dumnezeu nu va renunța la tine și îți va da într-un final ceea ce meriți".

Ionuț Caragea (1975 - ), scriitor din diaspora.

Din 2003 trăiește în Montreal, Canada. Este numit poetul născut pe Google. Este cofondator al Asociației Scriitorilor de Limba Română din Quebec. Este fondator și administrator al cenaclului literar Prietenii Poeziei, redactor-șef al revistei de poezie eseistică și literatură de ficțiune - Sfera Online, membru al mai multor cenacluri literare din țară și străinătate.

***

„CREDINȚA ÎI RĂSPLĂTEȘTE CU TAINICĂ FRUMUSEȚE ȘI MÂNGÂIERE PE CEI CARE I SE DĂRUIESC, O MĂRTURISESC, O APĂRĂ ȘI ÎI SUNT LOIALI PÂNĂ LA CAPĂTUL VREMII. TOCMAI DE ACEEA PUTEM STRIGA ȘI NOI ȘI SPUNE CĂ „BIBLIA", ASEMENI BUCURIEI ȘI A VIEȚII „E O APĂ MEREU NEÎNCEPUTĂ, NU-I UN FINAL, DE MAI ÎNAINTE N-O PREGĂTEȘTI, E O PASĂRE MÂNDRĂ, CE DE SINE UITĂ, PESTE MĂRUNTELE DURERI".

Margareta Sterian (1897-1992) a fost o pictoriță, scriitoare, și traducătoare română, de origine evreiască din România. A fost căsătorită de 2 ori, prima dată cu un bancher din Ploiești, iar a doua oară cu poetul Paul Sterian. Există o fundație numită în memoria ei, fundație care din 1993 decernează premii pentru creație muzeografică și plastică.

***

P.S. Iisus le-a spus ucenicilor Săi, și prin ei tuturor preoților: „Mergeți în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la toată făptura. Cel ce va crede și se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi" (Marcu 16, 15-16).

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

 

Lasă un comentariu