A mai murit „un actor grăbit"…

Distribuie pe:

...al artei dramatice interpretative românești și al celei cinematografice: ILIE GHEORGHE, născut în comuna doljană Giubega, în data de 21 septembrie 1940, tristul eveniment petrecându-se în noaptea de sâmbătă spre duminică (28-29 aprilie 2018).

Și cum pe scena Teatrului Național „Radu Stanca" din Sibiu, amintitul actor a făcut o interpretare memorabilă a rolului lui Faust, din piesa cu același nume, în regia lui Silviu Purcărete, actorul Constantin Chiriac, directorul teatrului sibian, a ținut să mărturisească: „S-a înălțat la Cer unul dintre cei mai mari actori ai neamului românesc, Ilie Gheorghe. A plecat pe puntea dintre cele mai frumoase luni ale anului: aprilie, cea mai plină de rugăciunea luminii și a florilor, și mai, bucuria culorilor și a primelor fructe! Cum nimic nu este întâmplător în viață, „Faust" revine primăvara pe scenă pentru a arăta învățătura Domnului Iisus: „cu moartea pe moarte călcând". Cele două reprezentații „Faust", din 30 aprilie și 1 mai, sunt prinosul și omagiul artiștilor și publicului, celui care, vreme de aproape 10 ani, l-a interpretat pe Faust în România și în lume. Așa cum a mărturisit: „Faust m-a învățat să nu mă mai tem de moarte!" Drum de lumină, Maestre!"

NOTĂ: American Biographical Institute l-a nomalizat pe Ilie Gheorghe pentru titlul de „Omul anului 1996". Ați observat, oameni buni, cum rând pe rând „se grăbesc" să ne părăsescă oamenii de valoare ai acestui neam românesc!? Ca urmare, îi rog frumos pe tinerii de azi, de mâine și de poimâne, să se străduiască din răsputeri să îi înlocuiască cu munca, cu talentul și cu cinstea lor! Dar și cu demnitatea, cu credința și cu patriotismul deprinse din învățăturile și faptele străbunilor noștri înaintași!

Lasă un comentariu