Iubirea, inima și... Dumnezeu

Distribuie pe:

„Pregătește-ți inima pentru Domnul, suflet credincios, căci El vrea să vină și să locuiască înlăuntrul tău. El spune: «De mă iubește cineva, acela păzește poruncile mele și Eu voi veni la el și voi locui…?» Lasă pe Iisus ca să intre în inima ta, El va priveghea purtând grijă de tine, oamenii sunt schimbători, dar El rămâne în veac, mereu, lângă tine. Nu te întrista când cineva ți se împotrivește ori se ridică asupra ta; cel care astăzi este cu tine, mâine se poate ridica împotriva ta, așa sunt oamenii, schimbători precum vântul. Dar tu pune-ți nădejdea în Dumnezeu, El va răspunde în locul tău, făcând ce este mai bine pentru tine. Pentru ce te uiți în jurul tău? Aici nu este loc de odihnă pentru tine, casa ta este în ceruri, așa că nu te uita la lucrurile de pe pământ decât numai în treacăt, nu te lipi de nimic din lumea aceasta, ca nu cumva să ajungi slugă a păcatului și să te prăpădești."

Radu Botiș (1967 - ), Preot iconom stavrofor, licențiat al Universității Babeș Bolyai, Facultatea de Teologie Ortodoxă, master la aceeași facultate, membru al Asociației Scriitorilor Baia Mare, al L.S.R. - filiala Maramures; membru UCMR-ADA, COPYRO, UZP-București, scriitor și poet al nordului transilvănean, autorul studiului monografic «ULMENI», a volumului de poezii «Ca tămâia înaintea Ta», a volumului «Aspecte pedagogice și catehetice în lucrarea de mântuire a Domnului Iisus Hristos » și a multor altor apariții în ziare, reviste, antologii care apar pe plan local, național și internațional. Multiple apariții la Radio și Televiziune, inițiator de proiecte educaționale, redactor colaborator la reviste internaționale.

***

„IUBIREA DE DUMNEZEU ESTE SINGURA POSIBILITATE DE A FI ÎNTOTDEAUNA FERICIT. IERTAREA ESTE CALEA SPRE ADEVĂRATA SĂNĂTATE ȘI FERICIRE. BINELE DE AZI ESTE BINELE DE MÂINE, RĂUL PE CARE-L FACI AZI ÎL PRIMEȘTI MÂINE. EU NU VINDEC, VINDECAREA O FACE DIVINITATEA".

Valeriu Popa (1924-1997), a fost și rămâne marele vindecător al României, un deschizător de școală și drum în domeniul naturismului și bionenergiei în țara noastră. Primind sfaturile lui mii de oameni - bolnavi fără alte șanse pe calea medicală alopată - s-au vindecat. A fost promotorul călăuzirii pașilor noștri prin labirintul unei practici naturiste puțin cunoscute la noi și mai puțin acceptate de lumea medicală.

***

„TREBUIE SĂ FII DUMNEZEU SAU CA DUMNEZEU PENTRU A-L ÎNȚELEGE PE DUMNEZEU".

Philon din Alexandria (5 î. Hr. - 54 d.Hr), filosof mistic evreu de limba greacă din Egipt, unul din cei mai mari filosofi elenistici din rândul evreilor. A încercat să combine religia iudaică cu platonismul, pitagorismul și stoicismul. A recurs, în acest scop, la interpretări alegorice ale dogmelor religioase tradiționale în spiritul acestor concepții filosofice. Concepțiile sale au avut un rol important în formarea teologiei creștine.

„1001 CUGETĂRI" vol. XII

Lasă un comentariu