La Târgu-Mureș, Festival internațional - concurs pentru studenți

Distribuie pe:

În organizarea Asociației Culturale „PARTITURA" , a Casei de Cultură a Studenților Târgu-Mureș și a Jazz&Blues Club din Târgu-Mureș, în perioada 9 - 13 mai, are loc Festivalul Internațional Studențesc de Jazz. La manifestare pot participa muzicieni sau formații de muzicieni, studenți la o instituție de muzică acreditată de instituțiile țării din care provin. Valoarea totală a premiilor ajunge în acest an la 3 000 de euro.

Programul evenimentului include și expoziții tematice, degustare de vin în fiecare seară (Wine Box), activități artistice (grafică, caricatură) ale elevilor Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, expoziție de bijuterii unicat din accesorii muzicale, precum și târg de CD-uri și vinyluri.

În afara studenților-muzicieni, festivalul creează avantaje și celor de la Universitatea de Artă din Târgu-Mureș, elevilor de la Liceul Vocațional de Artă și a Școlii Populare de Artă din Târgu-Mureș, cărora le oferă o posibilitate de practică în domeniul organizării de evenimente culturale muzicale. Scopul acestui festival-concurs este de a oferi un spațiu de întâlnire, într-un cadru profesional, studenților și profesorilor din diferitele academii de muzică din țară și străinătate, în care, studenților-muzicieni li se oferă atât șansa de a primi un feedback imediat de la membrii juriului (la evaluările de după fiecare zi de concurs), cât și șansa de lansare și de afirmare, susțin organizatorii.

Aflat la a zecea ediție, Festivalul se bucură de succes deosebit în rândul studenților, numărul celor înscriși la concurs crescând semnificativ, în fiecare an, ajungând ca în anul 2017 să participe studenți din România, Austria, Moldova, Polonia, Slovacia, Ungaria, Lituania și Olanda.

Publicul de jazz este majoritar în zona 35-65 de ani, regăsindu-se și în rândul iubitorilor de jazz-rock. Este un public activ în majoritate, fiind în categoria clasei cu educație, în procent de 35-40%, statistic vorbind, regăsindu-se în zona cu studii superioare. Publicul la concertele de blues, jazz și rock nu ține cont de comunitatea din care face parte, întâlnindu-se firesc atât români, cât și maghiari, într-o formă naturală și civilizată de spectacol de calitate. Pentru a ieși din limitările impuse de club, o parte din Festival va avea loc în sala Palatului Culturii, unde publicul iubitor de jazz poate participa într-un număr mai mare, precizau inițiatorii evenimentului.

Lasă un comentariu