Membrii Proiectului Corbu concertează la Reghin

Distribuie pe:

CORBU, noul proiect muzical al lui Sergiu Corbu Boldor, liderul cunoscutei trupe de punk acustic folcloric medieval Ad Hoc, ajunge la Reghin, în Dogma Pub. Evenimentul are loc vineri, 11mai 2018, începând cu ora 20.00.

Pe scenă vor urca Sergiu Corbu Boldor (vioară, voce, caval), Patricia Niculae (tobe), Florin Chirilă (chitară bass), Cristian Flavius Mocanu (pian, saxofon).

Proiectul muzical CORBU este un proiect direcționat spre un public divers, ceea ce oferă un plus de flexibilitate genului musical abordat, stilul lor fiind definit ca disco easy hardcore folclorizat. Un proiect în care se împletesc stiluri musicale diferite: compoziții din folclor cu nuanțe de rock, jazz și cu orchestrație în stil disco.

„Ne mișcăm disco. Gândim hardcore. Avem rădăcini în folclor", este deviza CORBU.

Concertele CORBU sunt construite sub forma unor spectacole tematice în care muzica, textul și momentele de expresivitate corporală mențin în permanență un dialog viu cu publicul.

De la niciun an de la apariția proiectului, muzica celor de la CORBU a putut fi ascultată live la toate posturile radio de profil, de la Rock Fm la Radio Guerilla. Odată cu lansarea oficială a proiectului, a fost prezentat publicului și videoclipul piesei „Ziua de vară", realizat de Blue Cat Studio. În prezent, membrii Proiectului Corbu pregătesc un al doilea videoclip, cel al piesei Raiu.

Sergiu CORBU Boldor este cunoscut pentru amprenta pe care și-a pus-o pe mai multe colaborări precum: Phoenix, Partizan, Dirty Shirt, Hara, dar și pentru proiectul Ad Hoc. În prezent, este inițiatorul și coordonatorul proiectului muzical Corbu.

Ideea proiectului a pornit de la semnificațiile contradictorii pe care corbul le are în gândirea europeană, orientală și occidentală. Dacă în credințele orientale și occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credința europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu ușurință tainele întunericului. Astfel a luat naștere un personaj misterios și complex, care dă și numele proiectului: CORBU.

Detaliile evenimentului: https://www.facebook.com/events/1838572109769930/

Lasă un comentariu