Mersul cu picioarele goale face minuni pentru sănătate!

Distribuie pe:

Specialiștii în reflexologie susțin că stimularea terminațiilor nervoase aflate pe tălpi duce la îmbunătățirea funcționării organelor corespondente.

Ideea că tălpile au contact direct cu organele corpului a fost preluată din medicina tradițională chineză, considerându-se că această conexiune între diferitele puncte de pe tălpi și organe se realizează prin intermediul unor canale numite meridiane, prin care circulă energia vitală din corp, responsabilă de funcționarea în parametri optimi a organelor interne, condiție esențială pentru a avea un corp sănătos și, în egală măsură, o minte sănătoasă.

În cazul în care nu ne permitem să facem ședințe de reflexoterapie, avem o alternativă foarte simplă, cu aceleași efecte benefice, și anume mersul cu picioarele goale (desculț) timp de 5 - 10 minute pe zi.

Mersul cu picioarele goale nu este altceva decât un masaj binefăcător al tălpilor, nu doar relaxant, dar și extrem de sănătos, precum și o sursă valoroasă de alimentare a organismului cu energie.

Reflectoterapeuții ne asigură că mersul zilnic cu picioarele goale ameliorează considerabil stresul și anxietatea, hipertensiunea, sindromul premenstrual, durerile musculare și articulare, insomniile și apneea în somn, ritmul cardiac, artrita reumatoidă, astmul și problemele respiratorii, tulburările digestive și tulburările hormonale.

Totodată, mersul cu picioarele goale stimulează imunitatea și este benefic în mod special persoanelor diabetice, întrucât reglează nivelul glucozei din sânge. Această acțiune simplă permite și descărcarea excesului de ioni pozitivi din corp, particule electrice care obosesc organismul.

Mai mult, reflexologii susțin chiar că masajul regulat al tălpilor permite autovindecarea, întrucât ajută la armonizarea energiei interne.

Pentru îmbunătățirea stării de sănătate fizice și mentale, pe lângă cele câteva minute de mers desculț pe zi, ar trebui să mâncăm sănătos, să avem o atitudine mentală pozitivă, să respirăm profund, să medităm, să iubim și să ne iubim, dar și să ne acceptăm așa cum suntem.

 

Lasă un comentariu