S.O.S.- România - Ieșirea din sensul giratoriu

Distribuie pe:

Dacă în epoca Iliescu, erau înregimentați în PSD numeroși specialiști de valoare, la ora actuală, partidul de guvernământ duce lipsă de lideri. Din momentul în care, la comanda partidului au ajuns penalii, s-au aciuit sub poala acestei formațiuni fel de fel de indivizi ciudați, oameni de afaceri școliți pe înserat și pe grăbite, cu diplome de licență și doctorate cumpărate la universități noi, înființate după „revoluție". Se spune că, cu cinci mii de euro îți poți cumpăra un doctorat de la o universitate din Republica Moldova, sau o diplomă de inginer din Ungaria.

Din fericire, încă mai avem în țară oameni cu minte luminată, unii chiar și autodidacți. Un asemenea „specialist" ne-a vizitat la redacție, cu o lucrare intitulată „S.O.S. România - Ieșire din Sensul Giratoriu" o strategie de dezvoltare a țării pe termen mediu, o pledoarie pentru o „Revoluție pașnică." În lucrarea respectivă, autorul , Vasile Fărcaș, prezintă un amplu și documentat program de dezvoltare accelerată a României, fără alocări bugetare, fără împrumuturi, fără vânzări de active și fără sacrificii inutile ale populației.

Vasile Fărcaș s-a născut în 1949, în comuna Ibănești, județul Mureș, a absolvit o Școală profesională de patru ani, în meseria de sculer matrițer și o Scoală Tehnică de Maiștri mecanici. În prezent, fiind pensionar, se documentează în biblioteci, acasă, citește articole din ziare, lucrări de specialitate. Este un fin cunoscător al realităților politice, economice și sociale, din România și Europa. A scris o carte, o radiografie a societății românești pe care o recomandăm, în primul rând, politicienilor mureșeni, dar și generației tinere, studenților și elevilor. Structurată pe șapte capitole: strategie , filozofie; caracteristici; intrare în normalitate; măsuri economice, măsuri legislative, măsuri administrative, reconciliere națională; dispoziții finale și Amendamente la Constituție: statul; puterile statului; instituții; lucrători ai statului; infracțiuni grave; activitate politică; referendumul; Legea amnistiei; ordonanța, solidaritatea; ordonanța administrației; ordonanța circulație; legea pensiei (criterii); salarizarea unitară. Cu o vastă bibliografie, lucrarea maistrului Vasile Fărcaș, poate fi considerată o teză de doctorat.

Dintre motivele care l-au determinat să scrie această lucrare am reținut: „ După 28 de ani, sigura țară din Europa fără datorii și locul 3 ca bogății din aceeași Europă, împrumută și vinde bogățiile sale pentru a-și completa necesarul funcționării ca stat…Încetul cu încetul, populația a fost adusă în stare de servitute față de statul care este acționar. Statul însuși a intrat în servitute față de grupările de interese ce reprezintă atât instituțiile sale scăpate de sub control, cât și grupuri de tip mafiot pe care le-a tolerat în toată această perioadă… În timp ce se evocă statul de drept, trecem cu vederea faptul că democrația a fost înlocuită cu anarhie și că jumătate dintre drepturile omului fundamentale, garantate prin Declarația Universală a Drepturilor Omului, sunt încălcate în mod flagrant… Frustații, ajunși pe diferite funcții au declanșat și întreținut cea de-a doua revoluție culturală de după ultimul război. Și-au procurat pe căi ocolite și ilegale, diplome de specialiști care au stat la baza înlăturării elitelor și la accesiunea mediocrității, astfel că, cea mai prost guvernată țară din Europa dispune de cel mai mare număr de licențiați sau de doctori în știință din aceeași Europă (raportat la numărul de locuitori)

Lasă un comentariu