Informații fascinante, într-o adevărată Școală a Culturii!

Distribuie pe:

Cele mai recente cursuri de gnoză din fiecare joi, de la ora 18, la Casa Sindicatelor, au avut ca subiect „Studiul psihic al omului" și „Mașina umană".

Samuel Aun Weor este autorul după care se face această adevărată Școală a Cunoașterii.

Cea care predă cursul, Ilinca, a studiat Sociologia la București și a predat acest curs și în Italia, dar și în America de Sud, Mexic, Brazilia. Orice încercare de Eliberare, chiar dacă este grandioasă, dacă nu ține cont de necesitatea de a dizolva Ego-ul, este condamnată la eșec, crede inițiatorul cursului. Observarea de sine, esența sau conștiința, diferitele euri, personalitatea umană, toate au fost subiectele studiului psihic al omului.

Din cursul intitulat „Mașina umană" reținem că doar Ființa poate să ne dea adevărata individualitate, doar ea ne transformă în oameni adevărați. Dacă vrem să încetăm să fim mașini, dacă vrem să ne trezim Conștiința, să avem adevărată voință conștientă, individualitate, capacitate de a face, este urgent să începem prin a ne cunoaște pe noi înșine și apoi să dizolvăm eul psihologic.

Mașina umană are cinci centri - la recentul curs am învățat despre funcționarea și situarea lor. Cel de gravitație, al intelectului, se găsește în creier, al emoțiilor, în plexul solar și în centrii nervoși ai marelui simpatic, centrul de gravitație al mișcării este situat în partea superioară a șirei spinării. Centrul de gravitație al sexului, clar, în organele sexuale.

Centrul intelectual elaborează conceptele, raționamentul, amintirile, proiectele, analiza etc. Este util doar prin marile realități ale Spiritului, experimentabile doar cu Conștiința.

Centrul emoțional include bucuria, tristețea, melancolia, euforia, dragostea, ura. Privitor la „Cum să ne trăim înțelept viața", simțul estetic, mistica, extazul, muzica superioară sunt necesare pentru a cultiva centrul emoțional, sporturile armonioase și echilibrate sunt utile pentru creierul motor.

Deși pare incredibil, există în centrul Asiei o comunitate religioasă constituită din bătrâni care nu își mai amintesc de tinerețea lor. Vârsta medie a acestora oscilează între patru sute și cinci sute de ani. Tot secretul Longevității acestor călugări asiatici constă în utilizarea înțeleaptă a celor trei centre. Există o lege cosmică, egalarea vibrațiilor mai multor izvoare, aplicată de călugări. Pe când pedagogia contemporană conduce elevii spre abuzul creierului, a centrului gândirii, ale cărui rezultate psihiatria le cunoaște deja, atâta timp cât în școală încă este predată teoria evoluționismului, cum că omul se trage din maimuță și ea din animale unicelulare...

Cultivarea inteligentă aparține Educației Fundamentale. În vechile Școli de Mistere din Babilon, Grecia, India, Persia, Egipt, elevii primeau o informație integrală, prin intermediul preceptelor, al dansului, muzicii etc, inteligent combinate. Teatrele vechilor timpuri făceau parte din școală. Drama, muzica, învățătura serveau Creierul Gândirii, chiar și dansurile Misterelor din Eleusis, Grecia.

Conform Psihologiei Revoluționare a Noii Ere, omul are trei Personalități, care au nevoie de Educația Fundamentală.

Fiecare curs conține și o parte practică, de meditație. Merită să le frecventați.

Lasă un comentariu