O ALUNIȚĂ CREATĂ ARTIFICIAL AVERTIZEAZĂ ASUPRA APARIȚIEI CANCERULUIUniversitatea ETH din Zurich

Distribuie pe:

Cercetătorii elvețieni de la Universitatea ETH din Zurich, citați de descopera.ro, susțin că au creat o aluniță artificială ca un prim semn de avertizare pentru apariția a patru tipuri de cancer: de prostată, de plămâni, de colon și de sân.

„Prima dată, în studiul nostru, am creat un implant care conține o rețea de gene și de celule umane. Odată intrate sub pielea umană, implantul monitorizează nivelul de calciu din sânge. Calciul este un parametru important, întrucât atunci când corpul începe să producă o tumoare, nivelul acestuia crește.

Deci, prea mult calciu pe un timp mai îndelungat determină implantul să declanșeze celulele care încep să producă melanină, un pigment natural care ajută la determinarea culorii pielii. Creșterea cantității de melanină face ca pielea de deasupra implantului să se închidă la culoare, până când aceasta poate fi detectată cu ochiul liber și măsurată optic.

Inclusiv pacientul poate vedea înnegrirea aluniței generate artificial, moment în care el știe că trebuie să se prezinte la medic. Întrucât mulți pacienți nu doresc să trăiască cu anxietatea că le poate apărea o aluniță în acel loc, în orice moment, am creat o versiune alternativă, care este vizibilă numai sub lumină roșie, astfel încât numai medicul să poată verifica existența acesteia.

Deocamdată, am testat alunița artificială doar pe pielea șoarecilor și a porcilor. Continuarea studiilor pe oameni necesită finanțare, de care nu dispunem, cel puțin până acum", explică oamenii de știință elvețieni.

Lasă un comentariu