La Târgu-Mureș, Festival internațional - concurs de jazz pentru studenți

Distribuie pe:

Casa de Cultură a Studenților Tg.-Mureș, Asociația Culturală „PARTITURA" și Jazz&Blues Club din Târgu-Mureș (care va fi și gazda evenimentului) organizează, în perioada 9-13 mai, cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional Studențesc de Jazz. Miercuri, 9 mai, în Sala Mare, de la ora 18, este programat concertul deschidere - Școala de Rock - Program de jazz, în cadrul căruia sunt incluse formații de Jazz ale Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, concert JazzyBIT (Cluj-Napoca), Recital Pian - Pinter Peter (HU) și concert Jazz Residence (NL).

Joi, 10 mai, tot în Sala Mare, de la ora 10 la 12, se va desfășura un Workshop, între orele 16-19 - competiție, iar de la ora 21 - concert Luiza Zan & Hungarian All Stars și concert Ferencz Mari Duo.

Vineri, 11 mai, în Sala BUNKER, între orele 10-12: Workshop; 16-19: program competiție, iar de la ora 21 - concert Irina Sârbu - ETHNOTIC Project.

Sâmbătă, 12 mai, tot în Sala BUNKER, de la ora 10 și până la ora 12 - Workshop; între orele 16-19 - competiție. De la ora 21 este programată ceremonia de decernare a premiilor, iar de la ora 23 - concert Bagyi Balazs New Quartet ft. Pocsai Krisztina.

În fiecare dintre cele patru zile, după concerte, are loc Jam Session.

Seria manifestărilor se încheie duminică, 13 mai, la Teatrul Național Târgu-Mureș. În ultima zi, de la ora 10, participanții se vor bucura de un tur de oraș, iar de la ora 19, de concertul U.N.A.G.E. Big Band (big band-ul Univ. G. Enescu - Iași) și concertul Budapest Jazz Orchestra (HU).

La fiecare ediție, s-au desfășurat concursuri de interpretare și workshopuri pentru studenții-muzicieni participanți, astfel organizatorii dorind să-i motiveze la mai mult studiu și să determine dezvoltarea lor profesională. Workshopurile au fost susținute, de fiecare dată, de profesori ai catedrelor de muzică din cadrul universităților de artă din țară și străinătate și de către muzicieni consacrați de jazz, susțin inițiatorii festivalului.

„Evenimentul este special și unic în spațiul autohton, fiind un dublu eveniment artistic - concurs și festival, care își trăiește cu acest prilej jubileul unui rodnic deceniu de existență neîntreruptă", preciza ing. ec. Simion Gergely, directorul Casei de Cultură a Studenților Tg.-Mureș.

Lasă un comentariu