Sighișoara - din ce în ce mai atractivă pentru partenerii străini - Peste 3.600 de vizitatori la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie a reprezentat un punct de atracție pentru numeroșii turiști prezenți în weekend-ul trecut la Sighișoara. Peste 3.600 de persoane au trecut pragul muzeului în perioada 28-29 aprilie 2018 și în data de 1 mai a.c.

La finele lunii aprilie, primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a efectuat o vizită de lucru în Germania, în orașul partener Neu Isenburg și în cel înfrățit cu Sighișoara, Dinkelsbuhl. Un punct important pe agenda întâlnirilor cu oficialii germani l-a constituit tocmai promovarea turismului și a valorilor culturale, omologul primarului sighișorean, Christoph Hammer, exprimându-și dorința ca orașul Dinkelsbuhl să fie inclus pe lista UNESCO, după modelul Sighișoarei.

Mai mult, reprezentanții Adunării Generale a Asociației Parteneriatului Sighișoara - Dinkelsbuhl și-au manifestat disponibilitatea de a finanța cursuri gratuite de limba germană în Sighișoara. De asemenea, s-a mai discutat despre realizarea unor investiții în Sighișoara, de către investitori privați din Dinkelsbuhl, informează municipalitatea.

 

Lasă un comentariu