MAMELE CU MULȚI COPII, CELE MAI EFICIENTE LA LOCUL DE MUNCĂ!

Distribuie pe:

Dintr-un studiu recent al cercetătorilor americani, citat de descopera.ro, aflăm că patronii, care au reticențe să angajeze femei cu mulți copii, fac o mare greșeală! Rezultatele au arătat că mamele sunt mai eficiente la serviciu decât femeile care nu au copii și, chiar decât bărbații.

În cadrul studiului, s-a observat că, pe parcursul unei cariere de 30 de ani, mamele au avut mai multe realizări și au fost mai eficiente decât femeile fără copii. De fapt, cele mai productive au fost cele care aveau cel puțin doi copii.

„Analiza a pornit de la dorința de a afla ce impact are nașterea asupra femeilor cu studii universitare. Pentru că munca unui medic, consultant în afaceri sau project manager, era greu de cuantificat, am hotărât să analizăm performanțele a 10.000 de economiști.

Rezultatele au fost surprinzătoare. Bărbații care nu aveau copii și cei care aveau unul singur aveau performanțe asemănătoare, însă bărbații cu doi sau mai mulți copii erau mai productivi. Totuși, cele mai eficiente s-au dovedit a fi mamele cu mai mulți copii.

Analizând rezultatele muncii lor, în primii cinci ani ai carierei, femeile care nu aveau copii aveau performanțe mult sub nivelul celor care aveau. Femeile cu cel puțin doi copii sunt cele mai eficiente și întrec până și bărbații.

Este important, totuși, să precizăm că am examinat un grup de femei care trăiesc o viață privilegiată. Adică, au deja o casă și o carieră consolidată, iar după nașterea copiilor beneficiază de concediu maternal. Atunci când se întorc la muncă, își permit să plătească bone de încredere și pot sta mai mult la serviciu.

Mulți patroni cred că femeile cu copii sunt mai puțin eficiente pentru că sunt nevoite uneori să își ia zile libere pentru că li se îmbolnăvesc micuții sau vin mai obosite la muncă din cauza cerințelor crescute de acasă. Dar, toate aceste inconveniente sunt puse în umbră de puterea lor mai mare de muncă și de a se organiza mai bine, astfel încât să fie mai eficiente.

Aceste rezultate pozitive sunt, într-adevăr, valabile pentru mamele cu copii mai mărișori. Cele care au copii mici înregistrează o scădere a productivității cu 15 până la 17 procente, dar acești ani vor trece repede și femeile vor deveni mai productive decât cele care nu au avut copii niciodată", afirmă cercetătorii americani.

                                                                                                                                                                                                

Lasă un comentariu