CIOCOLATA NEAGRĂ REDUCE STRESUL ȘI CREȘTE IMUNITATEA

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din San Diego, citați de descopera.ro, au aflat motivele pentru care consumul de ciocolată neagră reduce stresul și inflamația, îmbunătățind, în același timp, memoria, imunitatea și starea de spirit.

„Consumul de ciocolată neagră care are o concentrație mare de cacao (minimum 70% cacao și 30% zahăr organic din trestie) are efecte pozitive asupra nivelurilor de stres, starea de spirit, memorie și imunitate.

Deși este bine cunoscut faptul că pudra și untul de cacao reprezintă surse majore de flavonoide, acest studiu este primul care a analizat efectul la subiecții umani, pentru a determina cum poate ciocolata neagră să susțină sănătatea cognitivă, endocrină și cardiovasculară.

Timp de ani de zile, am analizat influența ciocolatei negre asupra funcțiilor neurologice din punctul de vedere al conținutului de zahăr.

Este pentru prima dată când am analizat impactul cantităților mari de cacao în doze mici, cum sunt batoanele de ciocolată cu dimensiuni normale, la oameni, pe perioade scurte sau lungi de timp.

Rezultatele sunt foarte încurajatoare: cu cât este mai mare concentrația de cacao, cu atât este mai pozitiv impactul asupra cunoașterii, memoriei, dispoziției, imunității și a altor efecte benefice.

Flavonoidele care se regăsesc în cacao sunt antioxidanți extrem de puternici și agenți antiinflamatori, cu mecanisme cunoscute benefice pentru sănătatea creierului și sistemului cardiovascular.

În acest studiu experimental pilot, am examinat impactul consumului de ciocolată cu 70% cacao asupra expresiei genei celulare imunitare și dendritice umane, cu accent pe citokinele pro- și antiinflamatorii.

Rezultatele arată că un consum regulat de cacao reglează mai multe căi de semnalizare intracelulare implicate în activarea celulelor T - răspunsul imun celular și genele implicate în semnalizarea neurală și percepția senzorială, aceasta din urmă fiind asociată cu fenomenul hiperplasticității creierului.

În studiu, am evaluat răspunsul electroencefalograf (EEG) la consumarea a 48 g de ciocolată neagră după o perioadă de 30 minute, apoi, după o perioadă de 120 de minute, la frecvențe modulare ale creierului de 0 - 40 Hz.

Concluziile sunt că acest super-aliment cu 70% cacao sporește neuroplasticitatea, ceea ce e benefic pentru sănătatea creierului, dar și pentru manifestările comportamentale", explică specialiștii americani.

Lasă un comentariu