SĂ TOT MÂNCĂM...

Distribuie pe:

Nutriționiștii ne îndeamnă ca, pe timpul verii (și nu numai) să consumăm cât mai multe fructe și legume. Însă, generozitatea lor este nelimitată, atunci când ne recomandă unele alimente în cantități la discreția noastră, deoarece, oricât am mânca, nici nu ne îngrășăm și nici nu ne îmbolnăvim.

Iată, care sunt aceste alimente „minune"!

Țelină - Țelina are un conținut de 95% apă, oferind și 30% din doza zilnică necesară de vitamina K. În plus, 100 de grame de țelină are doar 6 calorii. Recomandat este să se mănânce țelina proaspătă, deoarece își pierde majoritatea substanțelor nutritive în termen de cinci zile de la curățare.

Albuș de ou - Un albuș are doar 17 calorii. Chiar și persoanele care urmează o dietă strictă pot să le includă în meniu. Desigur, atunci când nu sunt prăjite, ci fierte.

Salată verde - Pentru fiecare 100 de grame, salata verde conține între 10 și 20 de calorii; toate acestea depinzând de tipul de salată. Această legumă este bogată în vitaminele A și C, precum și în acid folic și fier. Dacă mănânci salată, nu trebuie să îți faci griji pentru numărul de calorii consumate.

Castravete - Castraveții sunt aproape în întregime alcătuiți din apă. Recomandat este să se mănânce cu tot cu coajă, pentru că aceasta conține o cantitate mare de betacaroten. 100 de grame de castravete are numai 16 calorii.

Conopidă - Conopida este foarte scăzută în calorii, doar 25 pe sută de grame. În plus, conopida este bogată în vitaminele C și K.

Roșii - Roșiile sunt bogate în licopen și vitaminele A, B2 și C, împreună cu acid folic, fibre, crom și potasiu. 100 de grame de roșii conțin 25 de calorii.

Broccoli - Broccoli nu numai că are un gust bun, ci și un indice caloric foarte scăzut, fiind preferat de persoanele care vor să slăbească. În plus, această legumă este o sursă importantă de vitamine (A, C, E, I, și K) și oferă 20% din doza zilnică de fibre.

Popcorn - Foarte mult timp s-a crezut că popcornul îngrașă, dar de fapt conține doar 31 de calorii pe sută de grame!

Mazăre - Pentru fiecare 100 de grame de mazăre verde pe care le mănânci, vei consuma doar 35 de calorii, în timp ce îi vei oferi corpului o cantitate mare de fibre și proteine.

Grapefruit - Acest fruct conține numai 50 de calorii pe 100 de grame. Grapefruitul poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și este, de asemenea, bogat în vitamina C.

Căpșuni - Ca și pepenele roșu și grapefruitul, căpșunile sunt scăzute caloric (50 de calorii pe 100 de grame). Ele sunt surse importante de potasiu și de fibre, putând fi consumate mai ales de persoanele care se confruntă cu o inflamație în corp.

Zmeură - Fiecare 100 de grame de zmeură conține 62 de calorii. Aceste fructe roșii sunt surse importante de antioxidanți și de vitamina C.

Portocale - Portocalele sunt cunoscute pentru cantitatea mare de vitamina C pe care o conțin, însă 100 de grame de portocală conține doar 80 de calorii. Recomandat este să se consume fructul cu tot cu pielița albă, deoarece aceasta este bogată în fibre.

Afine - Afinele sunt una dintre cele mai bune surse de antioxidanți. Ele sunt, totodată, un excelent diuretic, datorită conținutului lor redus de calorii. Toate substanțele nutritive prezente în afine protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi, prevenind boli degenerative, precum Alzheimer-ul.

Lasă un comentariu