Furtună în sistemul medical mureșean! Percheziții DIICOT într-un dosar în care sunt implicate și cadre medicale din județul nostru!

Distribuie pe:

Procurorii Serviciului Teritorial Târgu-Mureș al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate Târgu-Mureș au efectuat, ieri, 68 de percheziții domiciliare, în toate județele României, inclusiv în municipiul București, într-un dosar în care mai mulți medici și asistenți medicali sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals, înșelăciune, constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă informatică.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, din anul 2013, mai multe persoane de pe teritoriul județului Mureș și nu numai, având calitatea de cadre medicale, respectiv medici de familie, medici de specialitate, asistenți medicali, au falsificat, în mod repetat, înscrisuri oficiale, respectiv bilete de trimitere, prescripții medicale și registre, prin care au atestat fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului (diagnostice fictive, efectuarea de consultații, dispozitive medicale recomandate fictiv).

„În concret, se recomanda a fi decontate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate dispozitive medicale identificate cu codul C05 - catetere urinare, dispozitive care nu erau necesare pacienților. Toate aceste fapte au fost comise în beneficiul a două societăți comerciale, ambele cu sediul în Târgu-Mureș, care, în mod scriptic, asigurau livrarea acestor produse către pacienți situați pe întreg teritoriul țării, fiind încasată, astfel, contravaloarea acestora, în mod injust", se precizează în comunicatul DIICOT, circa 50 de persoane urmând a fi audiate la sediul DIICOT Târgu-Mureș.

Procurorii DIICOT susțin că „reprezentanții societăților vizate în cauză, care s-au constituit într-un grup infracțional organizat, livrau pacienților în numele cărora decontau dispozitivele medicale cu codul C05 - catetere urinare, în general, doar scutece pentru adulți, produse de care aceștia aveau cu adevărat nevoie, dar care nu erau decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate".

Anchetatorii estimează un prejudiciu de circa 10.000.000 de lei, dar acesta va putea fi stabilit cu exactitate, ulterior, în urma administrării mijloacelor de probă, se arată în comunicatul DIICOT, preluat de Agerpres, cu precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele vizate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un comentariu