C.S. Tiger Budo la Campionatul Mondial de Para-Karate din Budapesta - Performanțe ale sportivilor mureșeni

Distribuie pe:

Cea de-a doua ediție a Campionatului Mondial de Para-Karate (arte marțiale adaptate persoanelor cu diferite dizabilități intelectuale sau fizice) s-a desfășurat, recent, la Budapesta. Clubul Tiger Budo Târgu-Mureș a participat cu șase sportivi (la categoria „dizabilități intelectuale" la probele de kata pereche, kumite pereche și kata individual). Competiția a fost deschisă tuturor stilurilor de arte marțiale, Clubul Tiger Budo reprezentând și promovând stilul de Karate Kyokushin.

„Aceste întâlniri internaționale, prilejuite de întrecerile sportive, sunt necesare, pentru că au rolul de a încuraja dezvoltarea și de a stimula înțelegerea, comunicarea și socializarea între toți participanții, cu dizabilități sau nu. Organizăm concursuri pentru cei care doresc să se dezvolte în felul acesta, pentru cei care vor să doboare barierele și pentru cei care caută provocări. Toți merită o șansă în viață, de aceea motto-ul nostru este: pot să o fac!", spunea Eric Bortels, fondatorul Federației I-Karate Global, sub egida căreia se desfășoară numeroase competiții de arte marțiale adaptate, cât și inițiatorul sistemul de antrenament de arte marțiale pentru persoanele cu dizabilități.

Sistemul I-Karate Global este suspus în prezent unor cercetări științifice, care își propun să arate îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu Sindromul Down prin practicarea artelor marțiale adaptate (progresul/capacitatea intelectuală, controlarea emoțiilor ...).

 

Lasă un comentariu