În perioada 10 - 25 mai, Sesiune specială a examenului național de Bacalaureat

Distribuie pe:

Colegiul Național „Mihai Viteazul" din Ploiești găzduiește, începând de ieri, 10 mai, și până în 25 mai, sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru componenții loturilor olimpice, absolvenți de liceu participanți la loturile naționale lărgite, care se pregătesc pentru olimpiadele și concursurile internaționale pe discipline/sportive. Înscrierea candidaților este programată în zilele de 10 și 11 mai. Probele de evaluare a competențelor se vor desfășura astfel: 14-15 mai (evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competențelor digitale).

Conform calendarului examenului, prima proba scrisă va avea loc în 21 mai, la Limba și literatura română; 22 mai - proba obligatorie a profilului; 23 mai -proba la alegere a profilului și specializării, și 24 mai - limba și literatura maternă). Afișarea primelor rezultate, la sediul unității de învățământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18, depunerea contestațiilor fiind programată în cursul aceleiași zile (între orele 18 - 20). În 25 mai vor fi soluționate contestațiile și afișate rezultatele finale.

Conform datelor puse la dispoziție de Ministerul Educației Naționale, la nivel național, sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflați în pregătire sau în etapele de selecție pentru alcătuirea echipelor care vor reprezenta România atât la olimpiadele internaționale pe discipline, cât și la diverse competiții sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenți ai unităților de învățământ militar, nominalizați de Ministerul Apărării Naționale pentru concursul de admitere în instituții de învățământ de profil din SUA.

Lasă un comentariu