FESTIVAL-CONCURS JUDEȚEAN DE TEATRU ȘCOLAR LA SĂRMAȘU - „CARAGIALE, MEREU ACTUAL!"

Distribuie pe:

„Vrei să cunoști lumea? Privește-o de aproape. Vrei să-ți placă? Privește-o de departe." I L. Caragiale

Miercuri, 25 aprilie 2018, s-a lăsat cortina peste cea de-a III-a ediție a Festivalului - Concurs Județean de Teatru Școlar „Caragiale, mereu actual!" organizat de Liceul Teoretic „Samuil Micu" din Sărmașu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Primăria Orașului Sărmașu și Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu".

Am fost onorați cu prezența domnului inspector școlar general Ioan Macarie, căruia îi mulțumim pentru felicitările și cuvintele de încurajare rostite în deschiderea festivalului și că ne-a fost alături!

Le mulțumim pentru prezență și membrilor juriului: dnei prof. Rozalia Brândaș, președintele juriului, dnei bibliotecar a Liceului Teoretic Samuil Micu, Császár Hajnal, și dlui Traian Popovici, reprezentantul Primăriei Orașului Sărmașu, membri ai juriului.

În cuvântul său, domnul director Vlad Covaci a subliniat importanța activităților extracurriculare și extrașcolare în procesul instructiv-educativ și le-a mulțumit cadrelor didactice din echipa de proiect (prof. Florina Muntean, prof. Covaci Aletta Maria, prof. Anca Chirilă, prof. Rodica Cătărig, prof. Kecskes Izabella, prof. Radu Tolan) pentru efortul depus în organizarea acestui eveniment. Cuvinte de apreciere au fost adresate și profesorilor care i-au îndrumat pe elevii înscriși la acest festival.

La cele două secțiuni ale festivalului-concurs, de interpretare și artă plastică, au participat 73 de elevi, reprezentând 6 școli din județul Mureș. Pe chipurile tuturor elevilor-artiști se citea entuziasmul, emoția și bucuria de a fi actori pentru câteva minute. Le mulțumim pentru participare și pentru dăruirea de care au dat dovadă! Este un semnal clar, că teatrul nu ar trebui să lipsească din viața tinerilor. Această artă este necesară atât minții, cât și sufletului, îi ajută pe elevi în formarea și evoluția lor, oferă un mijloc accesibil și atractiv pentru a percepe literatura în chip interactiv și dezvăluie elevului talente nebănuite.

Au fost premiați pentru prestația lor următorii/următoarele trupe de teatru:

Secțiunea Interpretare - ciclul primar

Locul I: Trupa Atria - prof. Cecilia Suciu

Locul al II-lea: Clasa I - prof. Anisia Elena Jucan

Locul al III-lea: Trupa „Năzdrăvanii" - prof. Rodica Cătărig

Mențiune: eleva Irina Crina Stupar - prof. Marinela Iurian

Secțiunea Interpretare - ciclul gimnazial

Locul I: - Trupa „Măștile Vesele" - prof. Covaci Aletta Maria

Locul al II-lea: - eleva Olivia Cenan - prof. Adriana Costea

Locul al III-lea: - Olivia Cenan și Aura Saxon - prof. Adriana Costea

Mențiune: - eleva Maria Preda - prof. Andrea Onișor

Secțiunea Interpretare - Ciclul liceal

Locul I: - Trupa „Escu" Liceul Tehnologic nr.1 Luduș - prof. Casiana Mirela Cozma

Locul al II-lea: - Rusu Vasile, Sasu Daniel, Ispas Paula - prof. Oroian Hilda

Secțiunea Artă plastică

Locul I: - Cezara Ghemeș

Locul al II-lea: Dorin Oprea

Locul al III-lea: Sonia Cătărig

Mențiune: - Adriana Duma, Antonie Camară

Vă așteptăm cu drag și la următoarea ediție și vă invităm să priviți câteva imagini realizate prin amabilitatea domnului profesor Radu Tolan!

Lasă un comentariu