9 MAI 2018, LA LUDUȘ

Distribuie pe:

În organizarea Primăriei orașului, a subfilialei ANVR, a bisericilor ortodoxe și a celei greco-catolice, comunitatea ludușeană a celebrat și în acest an Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Națiunilor Unite în al Doilea Război Mondial, Ziua Europei.

Manifestările aniversare au avut loc la două, din cele cinci monumente, înălțate de-a lungul anilor în localitate, spre veșnica pomenire a Eroilor și a Martirilor români din toate timpurile: la Monumentul Eroilor, din vechiul centru civic, și la Monumentul Eroilor, din cartierul „Dacia". În ambele locații, ceremonialul militar și religios a început cu onorul gărzii militare al Jandarmeriei Române, cu intonarea Imnului Național al României și a Imnului Europei. A continuat cu slujbele religioase oficiate de un sobor al preoților ortodocși locali și de un sobor al preoților greco-catolici din protopopiat. S-a încheiat cu depuneri de coroane. În numele comunității ludușene, au fost depuse coroane ale recunoștinței de către reprezentanți ai tuturor instituțiilor și societăților comerciale din oraș, al ANVR și ANCMRR, Poliției și Jandarmeriei, a organizațiilor locale ale partidelor politice reprezentate în Consiliul Local.

Cu acest prilej, Primăria orașului i-a invitat pe ludușeni să participe astăzi, 11 mai 2018, începând cu ora 11, la ceremonialul oficial organizat de ambasadele Federației Ruse, Belarus, Azerbaidjan și Kazahstan, la Cimitirul Eroilor sovietici, înălțat în anul 1950, în cimitirul ortodox din Luduș.

Lasă un comentariu