Cel mai bătrân om de știință a recurs la sinucidere asistată...

Distribuie pe:

„La 10 mai 2018, la ora 12.30, profesorul David Goodall, în vârstă de 104 ani, s-a stins în liniște la Basel, în Elveția, cu ajutorul unei injecții de Nembutal (barbiturice), a scris pe Twitter medicul Philip Nitschke, fondator al Fundației Exit International, care l-a sprijinit pe Goodall în demersul său.

David Goodall nu suferea de nicio boală în fază terminală, însă dorea să apeleze la eutanasie deoarece calitatea vieții sale se deteriorase.

Goodall s-a stins din viață în prezența mai multora dintre nepoții săi și a decedat la scurt timp după administrarea injecției letale. El a fost liniștit și relaxat. A dorit ca totul să se desfășoare cât mai rapid posibil.

La cererea omului de știință, în timpul administrării injecției letale în încăpere s-a auzit Simfonia a 9-a de Beethoven", relatează AFP, citată de agerpres.ro.

Conform aceleiași surse, Goodall a încercat în mai multe rânduri să își pună capăt vieții, în Australia, după ce, în urmă cu două luni, a suferit o căzătură. El a călătorit în Elveția, țară care permite eutanasia, pentru a apela la sinuciderea asistată, sperând, totodată, ca gestul său să inițieze în alte state o dezbatere pe tema acestei practici.

Sinuciderea asistată este ilegală în cea mai mare parte a țărilor lumii. În Australia, a fost interzisă până când statul Victoria a legalizat moartea asistată anul trecut. Însă, noile prevederi legislative, care vor intra în vigoare abia în iunie 2019, nu vizează decât pacienții în fază terminală, care au o speranță de viață sub șase luni.

Înainte de administrarea injecției letale, omul de știință a declarat, într-o conferință de presă, susținută în Basel, că speră ca povestea sa să ducă la adoptarea unor legi mai liberale în Australia, unde eutanasia asistată nu este legală.

Lasă un comentariu