SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ A VOLUNTARIATULUI 14 - 20 MAI 2018, EDIȚIA A XVII-A

Distribuie pe:

Săptămâna Națională a Voluntariatului este un eveniment național anual inițiat și organizat de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat din Cluj. Menirea acestui eveniment este de a mobiliza cât mai multe organizații și pe voluntarii acestora, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor. SNV este un eveniment la care sunt invitate să participe organizații din întreaga țară. Activitățile propriu-zise sunt însă dezvoltate, finanțate și implementate direct de partenerii locali SNV.

La fel ca în fiecare an, Fundația Transilvană Alpha răspunde cu entuziasm acestei provocări, organizând în săptămâna 14-18 mai, o serie de activități de voluntariat sau de promovare a voluntariatului, cu impact în comunitatea locală.

Programul săptămânii 14-18 Mai va fi următorul:

Luni, 14 mai

Reprezentanții Fundației Transilvană Alpha vor susține un Workshop de promovare a voluntariatului, a oportunităților de voluntariat în Fundația Transilvană Alpha și prezentarea Serviciului European de Voluntariat, pentru tinerii din Interact Rotary Maris Târgu-Mureș.

Marți, 15 mai

Reprezentanții Fundației Transilvană Alpha vor susține un Workshop de promovare a voluntariatului în general, a oportunităților de voluntariat existente în Fundația Transilvană Alpha și prezentarea Serviciului European de Voluntariat, pentru masteranzii de la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș.

„Trăistuța fermecată" - Atelier de creație pentru copii și bunici dornici să încerce voluntariatul. În cadrul evenimentului organizat de Fundația Transilvană Alpha, două generații lucrează și creează împreună, împărtășesc idei, se ajută reciproc, în realizarea unui obiect tradițional, util și plin de semnificație.

Miercuri, 16 mai

Specialiștii în educație timpurie de la Fundația Transilvană Alpha vor desfășura, la sediul organizației, activități pentru 20 de copii beneficiari ai Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență al DGASPC Târgu-Mureș. Micuții se vor bucura de multe jocuri, pictură pe față, desene pe asfalt, baloane de săpun etc.

Joi, 17 mai

10 tineri cu dizabilități ai Centrului de Zi ATRIUM al Fundației Transilvană Alpha împreună cu 20 de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare „Dimitrie Cantemir" din Târgu-Mureș vor desfășura acțiunea „Curățăm, amenajăm, ne distrăm". Această acțiune constă în curățarea și amenajarea celor două parcuri din proximitatea Fundației Transilvană Alpha, parcuri care sunt utilizate de copiii și tinerii cu dizabilități din cardul organizației noastre, dar și de alți copii din zonele învecinate. În timpul acestei activități, tinerii vor afla informații despre voluntariat și vor avea ocazia să interacționeze și să lucreze împreună cu tinerii cu dizabilități din Centrul de Zi ATRIUM.

Vineri, 18 mai

Membrii trupei de muzică Happy Feet, formată din tineri cu dizabilități din Centrul de Zi ATRIUM al Fundației Transilvană Alpha, vor fi voluntari! Aceștia vor susține un mini concert pentru beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Târgu-Mureș, str. Evreilor Martiri. Totodată, tinerii cu dizabilități vor interacționa cu beneficiarii Căminului, vor socializa, iar vârstnicii se vor bucura de piese muzicale de altă dată. În tot acest timp, o voluntară de la Fundația Transilvană Alpha va picta sigla Căminului pentru persoane vârstnice, pe gardul din curtea interioară a edificiului.

Persoane de contact, Fundația Transilvană Alpha:

Gianina Șerban, director departament Resurse Umane, gianina-serban@alphatransilvana.ro, 0745792180

Andreea Czitroszki, asistent Relații publice și Comunicare, czitroszkiandreea@yahoo.com, 0738-94.82.25

Lasă un comentariu