ALIMENTELE - MEDICAMENT

Distribuie pe:

Folosirea abuzivă sau neadecvată a antibioticelor poate duce la bacterii rezistente la medicamente. Pentru a preveni o astfel de situație, remediile naturale pot ucide infecțiile nedorite în condiții de siguranță.

Alimentele sunt cele care hrănesc organismul, îi dau energia necesară pentru a funcționa în fiecare zi, dar acestea au și un rol deosebit în tratarea diferitelor afecțiuni. Fructele și legumele pot înlocui medicamentele, contribuind la menținerea stării de sănătate a organismului.

Avocado desfundă arterele. Arterele sunt vase sanguine care conduc sângele de la inimă la țesuturi. Atunci când arterele sunt înfundate, fluxul sanguin se blochează și se poate declanșa accidentul vascular cerebral. Datorită conținutului bogat în acizi grași, fructele de avocado ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. Prin urmare, avocado curăță arterele și permite sângelui să aibă un flux continuu.

Ananasul întărește oasele. Bogat în mangan, un mineral esențial organismului, ananasul întărește sistemul osos și ajută la reconstruirea țesutului conjunctiv. O porție zilnică de ananas oferă organismului 73% din necesarul zilnic de mangan. De asemnea, ananasul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare care mențin sănătatea oaselor.

Brocoli stabilizează nivelul de zahăr din sânge. Borcoli este un aliment bogat în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți care protejează organismul împotriva radicalilor liberi și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, cromul și sulful din compoziția acestei legume au un rol important în scăderea glucozei din organism.

Lămâia înlătură pietrele de la rinichi. Dacă te afli printre persoanele care au pietre la rinichi, atunci începe să consumi limonadă. Sucul de la lămâie conține cea mai mare concentrație de acid citric dintre toate citricele, astfel ajută la eliminarea depozitelor de calciu la rinichi, care se transformă în pietre.

Fructele de pădure îmbunătățesc memoria. Flavonoidele din compoziția fructelor de pădure stimulează creierul și previn încetinirea procesului de pierdere a memoriei, situație întâlnită frecvent în rândul vârstnicilor. O mână de fructe de pădure consumată în fiecare zi are efecte benefice asupra sistemului nervos și îmbunătățește memoria.

Ceapa combate astmul. Quercitina, un antioxidant din compoziția cepei, este un antiasmatic natural, care reduce reacțiile alergice și previne apariția astmului. De asemenea, consumul de ceapă are grijă de buna funcționare a inimii, scade riscul de cancer și previne infecțiile urinare. Ceapa întărește sistemul imunitar datorită fitochimicalelor și a vitaminei C care se găsesc în ea.

Oțetul de mere folosit, în mod tradițional, ca dezinfectant, în tratarea infecțiilor urechii, ciupercilor unghiilor, negilor și pentru curățarea rănilor. Mai mult, studii recente arată că oțetul de mere inhibă dezvoltarea bacteriilor, cum este E. Coli.

Usturoiul are proprietăți protectoare cardiace, datorită producției de hidrogen sulfurat. Acest lucru ajută vasele de sânge să se extindă, menținând la un nivel normal tensiunea arterială.

Ardeii iuți au în compoziție antioxidanți, vitamina C și carotenoide, ceea ce contribuie la o mai bună reglare a insulinei.

Curcumina este ingredientul activ principal din curcumă, ea având proprietăți antiinflamatorii și antioxidante foarte puternice. De asemenea, mierea este antibacteriană și antifungică.

 

Lasă un comentariu