Subvenții 2018 - După 15 mai nu se mai primesc cereri de plată, nici cu penalizare

Distribuie pe:

Campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2018 se va încheia, conform prevederilor legale în vigoare, în 15 mai. Ca și anul trecut, după această dată nu se mai primesc cereri, nici cu penalizare.

Conform prevederilor legale, la sediile APIA, solicitanții vor depune o singură cerere, chiar și în situația în care dețin suprafețe de teren în diferite localități sau județe.

Programul de lucru al funcționarilor va fi prelungit în această perioadă, atât în zilele lucrătoare, cât și la sfârșit de săptămână, sublinia Ovidiu SĂVÂȘCĂ, director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Centrul Județean Mureș. Domnia sa adăuga și că ,,se va lucra și în weekend tocmai pentru a putea reuși toți fermierii să depună cererea până la data limită, inclusiv cei restanți. Termenul rămas este scurt, de aceea este esențială respectarea programărilor cu fermierii. Am estimat, la data efectuării programărilor, ca până în 12 mai să fie atins plafonul din anul 2017, urmând ca în ultimele trei zile să fie preluați și cei care, din motive obiective sau subiective, nu au reușit să se prezinte la APIA".

În județul Mureș, fermierii care solicită o suprafață mai mare de 50 hectare teren agricol sunt așteptați la Centrul Județean APIA Mureș. La centrele locale arondate APIA Mureș (Centrul Local Târgu-Mureș, Centrul Local Reghin, Centrul Local Luduș, Centrul Local Sighișoara, Centrul Local Târnăveni) depun cereri fermierii care solicită o suprafață de la 1 hectar până la 50 hectare teren agricol, precum și cererile exclusiv din sectorul zootehnic.

După ce se va încheia preluarea cererilor, urmează etapa de evaluare, care se referă la controalele preliminare. Unde va fi cazul se vor efectua controale în teren, începând cu 1 iulie și până în 30 septembrie, pentru ca de la 16 octombrie să se calculeze plățile în avans și acestea să fie efectuate la timp. De aceea este important ca cererile să fie preluate în totalitate, dar și la parametri calitativi pentru ca toate operațiunile ulterioare să fie derulate corespunzător și calendarul plăților să fie respectat întocmai ca și anul trecut.

Lasă un comentariu