Brâncovenești… gust amar - „Reconsiderați-vă poziția și atitudinea față de cetățeni, distinși angajați ai primăriei!"

Distribuie pe:

Săptămâna trecută am trecut pe la Primăria Brâncovenești pentru a-mi achita impozitul pe anul 2018. În timp ce băiatul meu aștepta la ghișeu, eu căutam o toaletă și am fost încântată să văd semnul acela „miraculos" pe o ușă frumoasă care-mi prevestea salvarea din situația urgentă în care mă aflam.

Apare o doamnă superbă, înaltă, elegantă, mirosind a parfum scump, cu părul creț și manichiură proaspăt aranjată, pe care o rog să-mi dea cheia de la toaletă. Mă trimite cu un gest de silă la toaleta de afară. Ok, îmi spun, alergând în grabă în curtea din spate pentru a scăpa de situația neplăcută. Nu aveam cum să ghicesc unde ar fi această toaletă, am intrat prin toate gangurile și într-un final observ o ușă întredeschisă, murdară, cu vopseaua scorojită, care îmi provoca greață doar privind-o. Constrânsă de situația care nu suferea amânare, împing cu piciorul ușa, însă priveliștea pe care am văzut-o acolo m-a uimit pur și simplu. Nu se putea călca de mizerie, wc-ul nu se mai distingea din rahații uscați, pereții mânjiți. Mi-a trecut pe loc „urgența" și am făcut cale întoarsă în coridorul primăriei, unde tocmai se achita impozitul meu. Bulversată și jignită de „invitația" acelei doamne de a merge la wc-ul de afară, nu-mi găseam nicidecum locul.

Ce o fi crezut această doamnă care-și primește salariul din truda noastră, a celor ce plătim impozite și taxe? I-o fi fost frică să nu vandalizez toaleta dumnealor cea luxoasă?

Stimată doamnă care îți permiți să fii elegantă și parfumată în timp ce noi, fraierii care muncim pământul venim să plătim taxele, poate mai puțin eleganți, mai puțin parfumați, află că noi suntem OAMENI ca și dumneata! Te invit să îți faci nevoile în locul acela infect ca să înțelegi că este de-a dreptul disprețuitor să direcționezi pe cineva într-acolo pentru ca nu cumva să se atingă de locul sacru unde-ți așezi dumneata fundul cel nobil!

Îmi spun mereu că trebuie să-l cunosc pe domnul primar, dar de câte ori încerc, nu am norocul să-l găsesc la primărie. Sunt multe probleme de discutat, inclusiv cea a apei curente pe care o așteptăm de 4 ani! Ni se spune că nu mai sunt fonduri atunci când întrebăm de ce nu se continuă lucrările. Mă întreb ce oameni cu scaun la cap pornesc o lucrare, un proiect, fără a-și face socotelile din start. Și ajung la concluzia că aceste fonduri au luate alte căi, așa cum se întâmplă pe la noi.

Am ales Idicelul în 2014, însă ajung să regret decizia pe care am luat-o atunci.

Satul Idicel este cel mai defavorizat sat din Ardeal, aici fiecare se descurcă așa cum poate. Cumpărăm apa de băut și de gătit sau ne-o procurăm de la anumite izvoare la care se ajunge destul de greu. Apa, care este esențială, APA LIPSEȘTE! Dumneavoastră, stimați angajați ai Primăriei Brâncovenești, v-ați spăla cu apă care miroase a canal, știind că ea conține cele mai periculoase bacterii? Problemele sunt multe și grele. Amintiți-vă că existăm, totuși!

Nimeni nu se interesează de soarta acestui sat uitat de lume. Probabil va trebui să scriu o scrisoare deschisă către Guvernul României. Probabil va trebui să încerc pe alte căi să atrag atenția asupra problemelor noastre. Dacă tot nu suntem ascultați, dacă tot suntem considerați niște NIMENI, niște murdari direcționați spre latrina infectă din curte, atunci de ce să mai plătim taxe?

E drept că în România nimic nu mai merge bine, dar iată că problemele pleacă de jos. Lipsa de respect față de cetățeanul care achită impozite și taxe, lipsa de interes față de bunăstarea aproapelui, obrăznicia și infatuarea, acestea sunt începuturile decăderii. Reconsiderați-vă poziția și atitudinea față de cetățeni, distinși angajați ai primăriei!!!

 

Lasă un comentariu