„CIRCUITUL COMORII"

Distribuie pe:

Sâmbătă, 19 mai, va fi inaugurarea pistei de biciclete din Livezeni, care poartă numele „Circuitul Comorii". Proiectul prin care s-a realizat pista a vizat crearea unui traseu cicloturistic în Comuna Livezeni și împrejurimi, legând atracțiile turistice și promovând activitatea în aer liber, mersul pe bicicletă și un mod de viață sănătos. Proiectul, totodată, răspunde nevoilor comunității din zona metropolitană Târgu-Mureș, de a avea puncte de atracție turistice, precum și posibilitatea de a oferi programe de recreere și timp liber atât pentru turiști, cât și pentru localnici, într-un mediu natural.

Circuitul pornește din centrul comunei, atinge pădurea din Sânișor, se îndreaptă către Dealurile Comorii, de unde se întoarce la punctul de plecare. Această rută are 22 km, există o porțiune către Miercurea Nirajului, care are 14 km, și este un drum de legătură spre Platoul Cornești, care are o lungime de 4,5 km.

Circuitul Comorii este prima atracție turistică reală a comunei. Partenerii primăriei din Livezeni, în realizarea pistei, au fost Salvamont Salvaspeo Mureș și Fundația Comunitară Mureș, aceasta din urmă a organizat un cerc de donație unde s-au strâns 5.700 lei.

Inaugurarea pistei va fi pe 19 mai. Ne întâlnim la ora 10.00, în centrul comunei (Piața Orbán Balázs), unde sunt așteptați cei care vor să vină pe circuitul din Livezeni. Tot la ora 10.00 va porni o echipă și din curtea primăriei din Miercurea Nirajului. Ei vor parcurge porțiunea dinspre localitatea Miercurea Nirajului. La ora 14.00 va fi un picnic pentru bicicliști la Dealurile Comorii, unde va avea loc un concurs de perspicacitate, iar gulașul va fi din partea organizatorilor.

La acest șir de evenimente sunt așteptați toți iubitorii de ciclism și natură, și invităm, totodată, reprezentanții presei. Vă așteptăm cu drag la acest eveniment important pentru comunitatea bicicliștilor (și nu numai).

 

Lasă un comentariu