COMEMORAREA VICTIMELOR COMUNISMULUI

Distribuie pe:

A devenit o tradiție ca, la mijlocul lunii lui Florar, Asociația Foștilor Deținuți Politici din județul Mureș, președinte-profesorul Nistor Man, să-i comemoreze pe cei care au luptat și și-au dat viața pentru o viață liberă și democratică.

Așadar, în ziua de 12 mai 2018, la monumentul victimelor comunismului pe care este scris: „Monumentul foștilor deținuți politici, deportaților în URSS și victimelor comunismului, comunismul-regim nelegitim ne-a întemnițat și ucis pe cei mai buni dintre noi, călcând în picioare legile noastre divine".

Acțiunea a început cu o slujbă de pomenire săvârșită de preotul greco-catolic Falvius Miheț, preotul doctor reformat Bustya Dezsõ și preotul unitarian Kecskés Lajos, și s-a bucurat de o participare destul de numeroasă.

După săvârșirea slujbei de pomenire, cei trei preoți au rostit, atât în limba română, cât și în limba maghiară, câte un discurs. Din partea asociației organizatoare a luat cuvântul profesorul Nistor Man, care a spus: „Suntem aici la o slujbă, și pentru o slujbă. Nu putem să plecăm de aici fără să afirmăm că în închisorile comuniste au fost luptători și victime. De altfel, comunismul însuși a fost o experiența care a fost numită ciuma galbenă, ciuma roșie sau dictatura absolută".

În încheierea manifestării de comemorare a victimelor comunismului, cei prezenți au intonat „Imnul triumfal".

Lasă un comentariu