Echipamente medicale de 100.000 de euro, pentru „micii luptători" născuți prematur!

Distribuie pe:

Azi, 16 mai, Organizația „Salvați Copiii" și Libris.ro donează Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș echipamente medicale în valoare de 100.000 euro.

Este a șaptea donație pe care Organizația o face în Târgu-Mureș și a doua la acest spital.

Acțiunea are loc începând cu ora 11, în sala de Protocol de la parterul spitalului (strada Gheorghe Marinescu nr. 50, Târgu-Mureș).

La eveniment, alături de reprezentanți ai autorităților, vor fi prezenți: Gabriela Alexandrescu, președinte Executiv al Organizației „Salvați Copiii" România, Amalia Năstase, ambasador al campaniei de reducere a mortalității infantile „Salvați Copiii" România, Virgil Ioniță, director general Libris.ro, dr. Manuela Cucerea, șef Secție Neonatologie, dr. Meda Neagoe, președinte al Filialei Mureș „Salvați Copiii".

Fondată în 1991, organizația mureșeană a cuprins, în cei aproape 30 de ani de activitate, peste 5.000 de copii și 3.000 de părinți, care au beneficiat de servicii educaționale și consiliere psihologică. În 2012, filiala s-a alăturat campaniei naționale de strângere de fonduri pentru dotarea maternităților din țară cu echipamente medicale, într-un moment în care, la noi în țară, un copil murea la fiecare 5 ore, cauza principală a mortalității infantile constituind-o nașterile premature.

Pe plan național, aproape 60 de maternități au fost dotate, până în prezent, cu incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilație și alte echipamente, iar în urma campaniilor organizate, „Salvați Copiii" a mai donat Secției de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență un incubator de transport în valoare de 44.000 de lei.

Potrivit statisticilor, de ani buni, țara noastră se menține pe primul loc în UE în ce privește mortalitatea infantilă, cu o rată de 8 la 1.000 de nou-născuți vii (15%) față de media Uniunii Europene, de 3,7%.

Pe de altă parte, în județul nostru, atrag atenția specialiștii, mai sunt maternități care au nevoie de aparatură de specialitate și echipamente performante. Putem contribui la dotarea acestor unități spitalicești - inclusiv prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit - pentru a salva „un micuț luptător născut prematur"! 

Lasă un comentariu