„Mureșeni...pentru minte, inimă și literatură" (III) LA CEAS DE SEARĂ, LA MĂNĂSTIREA CERNICA

Distribuie pe:

Seara, în sala de mese a mănăstirii, sub îndrumarea pioasă, dar plină de solicitudine a părintelui monah Ignatie Grecu, mureșenii au trimis cântece, în special pricesne, și poezii de laudă, către Dumnezeu. Am reținut: „Hristos a Înviat", „Minunat loc în cer", „Balada cerbului", „Iisus al meu", dar și „Mândru-i codru primăvara" etc.

Nicolae Băciuț, directorul Direcției pentru Cultură și Culte Mureș și Sorina Bloj au fost conducătorii laici atenți și generoși ai grupului, care au simțit duhul locului și au acționat în consecință. De asemenea și Dinuca Burian, conducătoarea celor din Sărmașu.

Nicolae Băciuț a recitat din Nichifor Crainic, Radu Gyr și Nicolae Băciuț. Sorina Bloj, harnicul director de la Biblioteca Municipală „Petru Maior" din Reghin a cântat o priceasnă, poeta Gabriela Costescu din Sighișoara a recitat și ea o poezie, iar părintele (fost) protopop al Tg.-Mureșului, Nicolae Gheorghe Șincan a citit o minunată poveste-povață. Câteva poeme pline de duh dumnezeiesc și învățătură creștină au fost spuse și de gazda noastră, părintele Ignatie Grecu. De asemenea, s-a cântat „La mulți ani" celor doi Gheorghe din grup: dl. Gheorghe Precup și Nicolae Gheorghe Șincan.

Lasă un comentariu