Tinerii români nu prea se dau duși din casa părintească...

Distribuie pe:

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiilor (15 Mai), Oficiul European de Statistică - Eurostat a dat publicității un studiu privind vârsta la care tinerii din Uniunea Europeana (UE) părăseau, anul trecut, casa părinților.

Potrivit datelor Eurostat, în 2017, vârsta medie la care tinerii europeni își luau zborul din „cuibul" părintesc era de 26 de ani, în medie, existând însă discrepanțe semnificative între statele membre UE.

Cei mai curajoși s-au dovedit a fi tinerii din trei state nordice - Suedia (21 de ani), Danemarca (21,1 ani) și Finlanda (21,9 ani), precum și cei din Luxemburg (21,4 ani). Ei sunt urmați de tinerii din Estonia (23,1 ani), Belgia (23,4 ani), Olanda (23,6 ani), Germania (23,7 ani), Franța (24 de ani) și Marea Britanie (24,4 ani).

La polul opus, tinerii din Malta (32,2 ani) și din Croația (31,9 ani) rămân cel mai mult în casa părinților, ei fiind urmați de tinerii din Slovacia (30,8 ani), Italia (30,1 ani), Grecia (29,4 ani), Spania (29,3 ani), Portugalia (29,2 ani), Bulgaria (28,9 ani), Slovenia (28,3 ani) și România (28 de ani).

România iese și de această dată în evidență, prin faptul că înregistrează cea mai mare diferență între genuri, respectiv 25,6 ani pentru femei, comparativ cu 30,3 ani pentru bărbați.

Psihologii cred că, în România, există o particularitate, aceea că avem foarte mulți locuitori proprietari de locuințe. Prin urmare, există tineri care nici nu concep să se mute cu chirie și așteaptă până când au casa lor. În plus, bărbații românii pleacă mai târziu decât femeile din casa părintească pentru că nu vor să renunțe la confortul de a le fi făcut menajul și pregătită mâncarea, fără ca ei să depună vreun efort și fără să cheltuiască bani..

Lasă un comentariu