Pași în lumea textului-concurs de competențe lingvistice în limba română pentru elevii maghiari din mediul rural

Distribuie pe:

În cadrul Școlii Gimnaziale „Teleki Domokos" din Gornești s-a desfășurat, în 15 mai 2018, prima ediție a concursului de competențe lingvistice în limba română pentru școli/secții cu predare în limba maghiară „Pași în lumea textului". Concursul s-a adresat elevilor de clasa a VI-a din mediul rural, participând elevi din școlile din Ernei, Glodeni, Aluniș, Dumbrăvioara, Pădureni, Periș și Călușeri.

Acest concurs își propune să contribuie la însușirea mai bună a limbii române, ca mijloc de comu-nicare, de înțelegere și de pătrundere în valorile culturii românești.

Organizarea acestui tip de concurs ce vizează competențele lingvistice de receptare a unui mesaj scris, respectiv, producere de mesaj scris în limba română, reprezintă un exercițiu lingvistic important, în afara orelor alocate în orarul elevilor. În zonele cu populație școlară preponderant maghiară a fost și rămâne o provocare constantă, pentru elevi, învățarea și receptarea limbii române.

Activitățile realizate sperăm să reprezinte, ca și până acum, o invitație adresată elevilor pentru a comunica mai mult și mai corect în limba română. Ne dorim ca, prin participarea la acest concurs, elevii să acumuleze competențe de exprimare scrisă în limba română mai bine fixate și dezvoltate, să devină capabili să folosească constructiv emoțiile generate de participarea la un concurs sau examen în limba română.

 

 

Lasă un comentariu