O frumoasă zi intergenerațională prilejuită de Săptămâna Națională a Voluntariatului

Distribuie pe:

Săptămâna Națională a Voluntariatului, eveniment național inițiat și coordonat de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, din Cluj-Napoca a ajuns la a 17-a ediție și are loc în fiecare an, în a treia săptămână a lunii mai. 

Ținând cont că în această ediție se sărbătorește diversitatea voluntarilor, indiferent de vârstă, vineri, 18 mai 2018, la ora 10.30, întâlnirea dintre b-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș și tinerii cu dizabilități din Centrul de Zi Atrium al Fundației Transilvană Alpha au creat o energie specială menită să aducă tuturor participanților energie , vitalitate, zâmbete și satisfacție pentru că… „Voluntariatul te ține în priză!", așa cum spune sloganul din acest an.

Membrii trupei de muzică Happy Feet au susținut un mini concert cu piese muzicale de altă dată, în timp ce o voluntară de la Fundația Transilvană Alpha a pictat sigla Căminului, pe gardul din curtea interioară a edificiului, punând o pată de culoare care unește dincolo de vârstă.

Folosindu-se de versurile profunde ale poeziei „Învață de la toate", B-unicii i-au îndemnat pe tineri la a învăța lucruri frumoase de la tot ce există în jurul nostru.

Învață de la apă să ai statornic drum,

Învață de la flăcări că toate-s numai scrum.

Învață de la umbră să taci și să veghezi,

Învață de la stâncă cum neclintit să crezi.

Învață de la floare să fii gingaș cu ea,

Învață de la mamă să ai blândețea sa.

Lasă un comentariu