Măsuri pentru verificarea depozitării produselor în programul „Laptele și cornul"

Distribuie pe:

În numele Comisiei Județene pentru implementarea „Programului pentru Școli al României" vă aducem la cunoștință că în cursul lunii aprilie 2018 Direcția de Sănătate publică a Județului Mureș prin Serviciul Control în Sănătate Publică a efectuat acțiuni de control la 56 de unități de învățământ preuniversitar, respectiv 53 de spații de depozitare a produselor distribuite în cadrul programului guvernamental „lapte-corn". Cu ocazia controalelor efectuate s-a constat că două școli gimnaziale și o grădiniță nu aveau spații frigorifice suficiente pentru depozitarea produselor lactate. Este vorba despre Școala Gimnazială „George Coșbuc" din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială „Dosa Daniel" și Grădinița cu program normal din Valea Izvoarelor.

La patru unități de învățământ s-a constat că nu se asigura monitorizarea spațiilor frigorifice pentru depozitarea produselor lactate. Este vorba despre Liceul Teoretic „Samuil Micu" Sărmașu, Colegiul Național Unirea din Târgu-Mureș, Școala Generală Chirileu și Grădinița cu program normal Chirileu.

De asemenea, în cazul Colegiului Unirea din Târgu-Mureș s-a constat că personalul nu avea instruirea și certificarea necesară privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.

Pentru deficiențele constate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, din care: un avertisment și trei amenzi în valoare de 2.300 de lei.

Lasă un comentariu