Măsuri pentru verificarea depozitării produselor în programul „Laptele și cornul"

În numele Comisiei Județene pentru implementarea „Programului pentru Școli al României" vă aducem la cunoștință că în cursul lunii aprilie 2018 Direcția de Sănătate publică a Județului Mureș prin Serviciul Control în Sănătate Publică a efectuat acțiuni de control la 56 de unități de învățământ preuniversitar, respectiv 53 de spații de depozitare a produselor distribuite în cadrul programului guvernamental „lapte-corn". Cu ocazia controalelor efectuate s-a constat că două școli gimnaziale și o grădiniță nu aveau spații frigorifice suficiente pentru depozitarea produselor lactate. Este vorba despre Școala Gimnazială „George Coșbuc" din Târgu-Mureș, Școala Gimnazială „Dosa Daniel" și Grădinița cu program normal din Valea Izvoarelor.

La patru unități de învățământ s-a constat că nu se asigura monitorizarea spațiilor frigorifice pentru depozitarea produselor lactate. Este vorba despre Liceul Teoretic „Samuil Micu" Sărmașu, Colegiul Național Unirea din Târgu-Mureș, Școala Generală Chirileu și Grădinița cu program normal Chirileu.

De asemenea, în cazul Colegiului Unirea din Târgu-Mureș s-a constat că personalul nu avea instruirea și certificarea necesară privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.

Pentru deficiențele constate au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, din care: un avertisment și trei amenzi în valoare de 2.300 de lei.

Lasă un comentariu