Bani de la Guvern pentru ca românii care muncesc în străinătate să își viziteze copiii în țară!

Distribuie pe:

La secretariatul Senatului, a fost depus un proiect de completare a Legii nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, prin care se urmărește îmbunătățirea comunicării și creșterea interacțiunii dintre părinții plecați la muncă în străinătate și copiii acestora rămași în România.

Concret, potrivit proiectului de act normativ, statul român va asigura, trimestrial, părinților aflați la muncă în străinătate decontarea cheltuielilor pentru transportul dus-întors din localitatea în care lucrează până în localitatea de domiciliu din România.

Decontarea cheltuielilor pentru transportul părinților aflați la muncă în afara hotarelor va fi limitată la jumătate din valoarea salariului minim brut valabil în acel an. De exemplu, pentru anul 2018, când salariul minim brut este de 1.900 de lei, suma maximă care ar putea fi decontată ar fi de 950 de lei.

La decontarea cheltuielilor legate de transport, vor avea dreptul părinții copiilor rămași în țară care provin din familii monoparentale, din familii în care doar un părinte este plecat în străinătate și cei ce provin din familii în care ambii părinți sunt la muncă în afara țării, doar că, în cazul celor din urmă, statul va asigura decontarea transportului unui singur părinte, nu pentru amândoi în același timp.

Dacă actul normativ va fi adoptat, decontarea cheltuielilor ar urma să se facă în maximum trei zile calendaristice de la depunerea dovezilor de plată a transportului. Decontarea se va putea face direct către solicitant sau către un împuternicit, în baza unei procuri. 

Lasă un comentariu