A patra coordonată!

Distribuie pe:

Samael Aun Weor, inițiatorul cursului de gnoză (care, la Târgu-Mureș, se desfășoară în fiecare joi, de la ora 18, la Casa Sindicatelor, sala 33, susținut de Ilinca Dumitrașcu și Florin Munteanu) afirmă: „Este bine ca dumneavoastră să știți că există pământuri fermecate, regiuni din «O mie și una de nopți», și că toate acestea aparțin celei de-a Patra Dimensiuni. Avem nevoie patra unitate - a raționamentului, cea de-a patra coordonată, verticală, a patra dimensiune spațială. Niciun fizician nu ignoră că acest univers, în care trăim, ne mișcăm și murim, există datorită unor constante: viteza luminii, constanta lui Planck, numărul lui Avogadro, sarcina elementelor, electronul/volt, energia statică dintr-un corp cu masa de 1 kg etc. Savanții moderni au inventat o oglindă magică uimitoare, acceleratorul de protoni. Scenele universului paralel cu noi, situat în a patra dimen-siune, sunt într-adevăr, uimitoare. Comportamentul extraordinar al unei anumite particule misterioase, numită mezon K, provoacă perplexitate. Spațiul este multidimensional pentru că este infinit.

A nega multidimensionalitatea spațiului echivalează cu a nega infinitul. Tridimensionalitatea spațiului este o proprietate a reflectării lui în Conștiința noastră. Lățimea, lungimea și înălțimea sunt cele trei aspecte euclidiene ale acestei lumi tridimensionale în care trăim, dar este clar că e absurd să excludem din postulatele noastre cel de-al patrulea factor. Timpul în sine, considerat cea de a patra dimensiune, conține în mod intrinsec două proprietăți fundamentale, cea temporală și cea spațială. Este afirmativ, autentic, neîndoielnic, aspectul cronometric al vieții se dovedește doar suprafața instabilă a fondului spațial. Cu câțiva ani înainte ca Einstein să uimească lumea cu faimoasa Teorie a Relativității, oricare om cult concepea factorul timp ca o linie dreaptă, dar azi orice intelectual acceptă că numitul factor este curb. Este necesar să trasăm a patra verticală și acest fapt este posibil numai studiind foarte profund atomul.

Între fenomenele celei de-a patra dimensiuni, citez iar din Samael Aun Weor: „Prieteni, vă voi vorbi despre Grădina Hesperidelor, despre minunatele Câmpii Elizee unde din râurile cu apă pură ale vieții izvorăște lapte și miere, despre Moise din Biblie. Acolo, pe muntele Nebo, chipul său strălucea. El a dispărut în fața tuturor și nu i s-a găsit niciodată cadavrul. A patra dimensiune este același hiperspațiu al hipergeometriei, datorită căruia este posibil să se realizeze acte supranaturale. S-a demonstrat clar că atunci când un electron și un pozitron se anihilează pentru a elibera energie, apar două particule de lumină sau, mai exact, două raze gamma.

Levitația mistică este o înălțare neobișnuită a Corpului Fizic deasupra solului. Sfântul Ștefan, rege al Ungariei, plutea în aer într-o seară când se ruga în cortul său; Sfântul Dunstan, Arhiepiscop de Canterbury, eroic om al Domnului, s-a înălțat miraculos până la maiestuoasa boltă a catedralei; ilustrul sfânt Toma d Aquino, Agnes a Boemiei, cufundați în a Patra Dimensiune, pluteau în timpul extazului... Francisc de Assisi, pe Muntele Averno, era găsit de discipolul său, Leon, în fața peșterii sale, deasupra pământului înmiresmat, la nivelul fagilor, intrând în a Patra Coordonată...astralul! Sfânta Caterina de Ricci, stareță din Prato, Sfântul Ioan al Crucii din Mănăstirea carmelită de la Avila și mulți alții. Jinas din Mecca, în străvechile timpuri ale celor «O mie și una de nopți», alte exemple, insula din Spania Nontrabanta sau Encubierta, în zona Palma, unde locuia Umanitatea Divină, toate au dispărut în farmecul celei de-a Patra Verticale, cei care contemplau stelele și făceau calcule extraordinare, ca acelea ale astrologilor din vechea Atlantidă. Adepții lui Huxley și Darwin au fost dușmani ai Eternului. Atunci umanitatea s-a umplut de neîncredere, scepticism, materialism, iar simțurile umane s-au diminuat. De atunci simțurile interne s-au distrus, necredința s-a transmis din tată în fiu.

Acum nu se mai pot vedea lacurile fermecate ale timpurilor străvechi, palatele de aur din «O mie și una de nopți», mările furtunoase care există în interiorul pământului nostru! Secolele au trecut, copiii nu mai sunt educați cu povești cu zâne, sunt învățați, de mici, să manipuleze pistoale, dăruiesc tunuri și sunt distrați cu jocuri despre baniți și hoți. Umanitatea a degenerat, parfumul prieteniei și aroma sincerității au dispărut, valorile umane s-au degradat. Dar îndemnul este să învățăm să călătorim cu corpul nostru în stare de Jinas, pentru a putea intra în legătură cu Elohim, Logosul platonician, Cuvântul. Ioan spune, în Evanghelia sa: «La început era Cuvântul și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Dumnezeu era Cuvântul. Toate prin El s-au făcut și fără El nimic nu s-ar fi făcut din tot ce a fost făcut...

A venit ora să luptați pentru a scăpa din această lume tridimensională a lui Euclid, în care domnește doar amărăciunea, să vizitați câmpiile Elizee, pentru ca, prosternați la picioarele Maeștrilor, să puteți auzi Cuvântul pierdut al primei clipe! Corpul fizic nu este decât o formă mentală. Schimbați-i locul după voință! Cunoașteți-l pe Geniul Pământului, Melchisedec, înțelepciunea anticilor, Pământul sacru al celor din vechime, Paradisul pierdut al lui Milton, Grădina Hesperidelor, unde din râurile cu apă pură ale vieții țâșnește lapte și miere!

În cea de-a Patra Dimensiune puteți călători unde vreți, aceasta este starea de Jinas, conform învățăturilor lui Samael Aun Weor.

 

Lasă un comentariu