Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor

Distribuie pe:

La Sighișoara, ca în întreaga țară, praznicul Înălțării Domnului și Ziua Eroilor au fost sărbătorite prin rugăciune și neuitare.

După oficierea sfintei Liturghii din fața Catedralei Ortodoxe cu hramul „Sânta Treime", au fost citite numele multor eroi locali, care au umplut potirul jertfei de sânge închinate reîntregirii neamului românesc. În prezența oficialităților locale, s-a ținut un moment de reculegere, spre neuitarea lor.

Garda de Onoare, al cărei portdrapel au fost militarii Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă" - detașament constitut din militari, jandarmi și pompieri -, alocuțiunile, depunerile de coroane de flori la troița ridicată în cinstea eroilor, prezența elevilor școlilor sighișorene, a reprezentanților instituțiilor locale, a partidelor, soborul de preoți, numărul mare de sighișoreni au dat momentului o conotație simbolică aparte.

La final de ceremonial, după defilarea Gărzii de onoare, fanfara orașului a susținut un concert de promenadă, apreciat de publicul spectator.

Lasă un comentariu