MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ LA ȘUMULEU-CIUC

Distribuie pe:

Cu prilejul Rusaliilor Catolice, la Șumuleu-Ciuc a avut loc o misiune de amploare pentru jandarmii din cadrul Grupării Mobile Târgu-Mureș, pentru asigurarea ordinii publice.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul - Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Regele Ferdinand I" Târgu-Mureș, a precizat faptul că, în perioada 18-20 mai a.c., în localitatea harghiteană Miercurea-Ciuc, pe dealul Șumuleul Mic, a avut loc un pelerinaj la care, an de an, sunt prezenți un număr mare de credincioși.

Pentru protecția persoanelor participante la manifestările religioase și prevenirea oricăror fapte antisociale, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Târgu-Mureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, sprijiniți de polițiști și pompieri, s-au aflat în misiune. În acest scop, jandarmii au fost prezenți pe traseele de afluire/defluire ale pelerinilor spre și dinspre Catedrala Franciscană și pe dealul Șumuleul Mic, din municipiul Miercurea-Ciuc.

În comunicat se mai arată că, în vederea asigurării unui climat de normalitate, la manifestări, participanții au fost rugați să respecte recomandările făcute de organizatori și forțele de ordine, să se abțină de la acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a activităților, să nu aibă asupra lor bunuri materiale interzise de lege. De asemenea, s-a recomandat tuturor celor ce au ales să fie prezenți, să manifeste grijă asupra modului de păstrare a bunurilor și valorilor proprii, să-și asigure corespunzător autovehiculele parcate și, nu în ultimul rând, să-și supravegheze copiii care se pot rătăci, cu ușurință, în mulțime.

Lasă un comentariu