De Ziua Poliției Locale din România, POLIȚIȘTII LOCALI - FELICITAȚI ȘI PREMIAȚI

Distribuie pe:

„ZIUA POLIȚIEI LOCALE DIN ROMÂNIA - 21 Mai - sărbătorită concomitent cu una dintre cele mai importante praznice ale creștinătății: Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, praznicul semnifică, alături de bucuria creștinească, sentimentul de încredere în valorile umane, moral-spirituale și istorice naționale.

Despre aceste valori au vorbit, în alocuțiunile pe care le-au ținut, oficialități prezente la evenimentul dedicat ,,ZILEI POLIȚIEI LOCALE DIN ROMÂNIA", organizat, vineri 18 mai, a.c., în incinta Cetății medievale din Târgu-Mureș.

Dr. Liviu Boar, făcând o incursiune în istoria României, a punctat cele trei mari momente importante referitoare la ideea de Unire a românilor: anul 1600, când Mihai Viteazul a reușit să unească granițele, Unirea din anul 1859, când prin voința poporului, Alexandru Ioan Cuza - domnul Unirii și făuritorul României moderne a pus bazele statului național unitar român, și anul 1918.

Dr. Dorin Florea - primarul municipiului Târgu-Mureș, a remarcat necesitatatea înființării Poliției Locale Târgu-Mureș, printr-o hotărâre a Consiliului Local Târgu-Mureș, în anul 2010, subliniind totodată, impedimentele cu care s-a confruntat în demersurile sale:

„Am făcut-o pentru că am crezut în ea, și știam foarte clar că trebuie să alegi oamenii cum trebuie și să reușești să-i motivezi." De asemenea, s-a arătat mulțumit de buna colaborare a Poliției Locale cu celelalte instituții - poliție, jandarmerie, S.R.I. - afirmând: „nu suntem în competiție, ci efectiv vrem o relație corectă în care cetățeanul să fie mulțumit de ceea ce se întâmplă."

Ioan Damaschin - directorul executiv al Direcției Poliția Locală Târgu-Mureș, a subliniat rolul instituției pe care o conduce, în asigurarea siguranței cetățeanului, obiectiv realizat sub directa coordonare a primarului, a tuturor celor care desfășoară activități pe linie de ordine și siguranță publică.

„Mulțumim structurilor de Poliție, de Jandarmi, Situații de Urgență și tuturor celor din cadrul instituțiilor deconcentrate, care sunt alături de Poliția Locală" a afirmat directorul executiv al Direcției Poliția Locală Târgu-Mureș.

În continuarea evenimentului dedicat ,,ZILEI POLIȚIEI LOCALE DIN ROMÂNIA", Ioan Damaschin a mulțumit colegilor și voluntarilor, pentru întreaga activitate depusă, premiind cele mai bune echipe participante la „Cupa Poliției Locale 2018".

În acest an, competiția ,,Cupa Poliției Locale" a cuprins două discipline sportive, respectiv șah și atletism. Clasamentul pe cele două discipline sportive este următorul:

La șah: locul III - Inspectoratul Județean de Jandarmi Mureș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea" al Județului Mureș; locul II- Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș; locul I - Direcția Poliția Locală Târgu-Mureș.

La atletism, premiile au revenit următoarelor echipe: locul III - IPJ Mureș; locul II - UM 02555 Târgu-Mureș; locul I - Direcția Poliția Locală Târgu-Mureș.

Clasamentul general al competiției a fost următorul: locul I - Direcția Poliția Locală Târgu-Mureș, locul II - IPJ Mureș și locul III - UM 02555 Târgu-Mureș.

Au fost subliniate și rezultatele excelente obținute la diverse competiții de polițiștii locali din Târgu-Mureș, care s-au remarcat în competițiile sportive organizate la nivel local, regional și național, aducând numeroase premii și diplome: Adrian Costea, Gheorghe Zbârcea, Ioan Alb, Mihai Bândilă, Fridrich Ferenc, Alexandra Crișan. Un moment special i-a fost acordat lui Dănuț Borbil - multiplu campion la skandenberg la diverse competiții naționale și internaționale.

Rezultate excelente au obținut și polițiștii locali, membri ai Asociației Polițiștilor Locali Transilvania, la o competiție sportivă organizată la Brașov, în zilele de 15 și 16 mai 2018, Gheorghe Zbârcea a obținut locul II la șah, Ioan Alb - locul I la tir, Sorin Hodoș și Schuller Cristian au obținut - locul I la tenis de masă, atât la individual cât și pe echipe.

Au fost felicitați la scenă deschisă și cei mai activi polițiști locali voluntari, care au primit diplome de merit: Petru Vlaic, Teodora Obreja, Silvia Făgăraș, Andreea Moldovan și Ioana Gaspar.

Directorul executiv al Direcției Poliția Locală Târgu-Mureș, a mulțumit invitaților prezenți: dr. Dorin Florea - primarul municipiului Târgu-Mureș, viceprimarii Sergiu Papuc și Makkai Grigore, Claudiu Maior - consilier personal al primarului, Ovidiu Dancu - vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, precum și reprezentanților principalelor instituții colaboratoare.

Evenimentul festiv de la Târgu-Mureș, dedicat ,,ZILEI POLIȚIEI LOCALE DIN ROMÂNIA, s-a încheiat cu un recital susținut de membrii grupului folcloric al Direcției Poliția Locală Târgu-Mureș, format din soții Adriana și Nelu Maior și Florentin Vanga.

Lasă un comentariu